4 Tips voor de verbouwing

Ben je van plan om je huis/woning te verbouwen? Of zit je al in de verbouwing en ben je op zoek naar tips? Hierin gaan we een aantal tips bespreken die voor jou nuttig gaan zijn of je nou in of voor de verbouwing zit. De verbouwing brengt veel stress met zich mee en dit wil je zo laag mogelijk houden, lees daarom onze tips! 

Maak een duidelijk plan

Voordat je gaat beginnen met het verbouwen en/of renoveren van je woning is het belangrijk om een duidelijk plan van aanpak te hebben. Maak je prioriteitenlijst met wat er moet gebeuren en wat minder belangrijk is. Kijk ook goed wat je budget is en of dat je hier overheen gaat. Het kan zo zijn dat het tijdens de verbouwing niet gaat zoals verwacht en dit veroorzaakt stress. Beeld je van te voren daarom ook in dat je van het plan kan afwijken en dat je flexibel moet zijn. Zo voorkom je slapeloze nachten. 

Maak een goede planning

Een planning maken voor je verbouwing is ook erg belangrijk. Wanneer je namelijk flink gaat verbouwen gaan er dingen fout en je wil er voor zorgen dat er structuur blijft. Maak deadlines wanneer je wat af wilt hebben en zorg wel dat deze haalbaar zijn. Probeer je ook echt aan de planning te houden dit voorkomt enorm veel stress. Een tip van ons is ook om een uitloop te plannen dus de tijd hoe lang het maximaal mag uitlopen dit voorkomt ook stress. 

Spreek meerdere aannemers

Als je een plan hebt gemaakt is het belangrijk dat je meerdere aannemers spreekt zodat je weet wat de verschillende prijzen zijn. Daarnaast krijg je ook van meningen van aannemers op je plan. Dit is erg handig omdat hun van een ander oogpunt kijken dan jij. Zo kan je een beetje sparren over ideeën. Zorg ook dat je jezelf goed informeert over prijzen van bepaalde materialen zodat je goed kan onderhandelen bij het maken van een prijs. 

Geld besparen tijdens de verbouwing

Er zijn ook nog genoeg manieren om geld te besparen tijdens de verbouwing zorg ervoor dat je geen overbodige materialen weggooit. Vaak kun je deze nog inleveren en er geld voor vragen. En zet altijd alle afspraken op een contract vast zodat je aannemer er niet onderuit kan. 

Een goede inrichting 

Maak ook een duidelijke inrichting voor als de verbouwing klaar is en bestel je meubels op tijd. Op bijvoorbeeld een bank of zetel zit vaak een lange verzendtijd. Een zetel kopen moet dus op tijd gebeuren wil je er snel van kunnen genieten. Wanneer je niet zo goed weet wat je in je interieur wilt zorg er dan voor dat je een sparringpartner hebt dit helpt namelijk enorm. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *