4 tips voor het ultieme loftgevoel in huis

Een loft heeft vaak een prachtige uitstraling door de ruimte: hoge plafonds en hele grote raampartijen. Vaak bestaat een loft ook uit 1 grote ruimte, waarin alle leefruimtes worden verwerkt. Droom jij er ook van om te wonen in een loft? Deze 4 tips zullen jou helpen om jouw interieur om te toveren tot een interieur met het loftgevoel. Hierdoor haal jij dus het loftgevoel naar boven in jouw eigen huis!

Tip 1: laat veel licht binnenvallen

De ruimtelijkheid van een loft wordt mede gecreëerd door veel lichtinval. Lofts hebben vaak hele grote raampartijen waardoor er ook ontzettend veel licht binnenvalt. Hierdoor lijkt de ruimte nog groter. Het is dus van belang om raamdecoratie te kiezen waarbij jij zelf de hoeveelheid lichtinval kunt bepalen. Kies bijvoorbeeld voor zwarte of witte houten jaloezieën. Deze matchen mooi met de industriële elementen. Ook kun je zelf erg gemakkelijk de juiste hoeveelheid lichtinval kiezen passend bij elk moment. INHUIS Plaza levert houten jaloezieën op maat. Zo kun jij de perfecte houten jaloezieën kiezen voor jouw ideale loftgevoel.

Tip 2: gebruik 1 vloer

Een loft bestaat vaak uit 1 grote ruimte. Hierin wordt dus vaak ook 1 specifieke vloer gelegd die door de hele woning doorloopt. Laat in jouw woning dus 1 vloer doorlopen in alle ruimtes. Zo creëer je een ruimtelijker effect en ook meer de uitstraling van een loft.

Tip 3: pas lichte kleuren toe

Een ruimte ziet er vaak kleiner uit wanneer er donkere kleuren worden toegepast. Dit komt doordat donkere kleuren de ruimte knusser en donkerder maken. Lofts hebben vaak een lichte en hele ruimtelijke uitstraling. Gebruik daarom vooral lichte kleuren binnen het interieur, zo zal jouw interieur meer het loftgevoel krijgen.

Tip 4: kies industriële elementen

Vaak zijn lofts gebouwd in panden met industriële elementen. Hierdoor passen industriële elementen ook heel mooi binnen het interieur, de elementen vormen een mooi geheel met de karakteristieken van de woning. Kies bij het creëren van een loftgevoel dus voor industriële elementen. Pas bijvoorbeeld industriële materialen toe zoals beton, metaal, hout, leer en glas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *