5 redenen om voor plisségordijnen te kiezen

Onlangs verhuisd en op zoek naar geschikte raamdecoratie? Of misschien ben je gewoon toe aan iets nieuws. Wat dacht je van plisségordijnen? Wij geven je vijf redenen om voor deze moderne raambekleding te kiezen. Wedden dat je na het lezen om bent?

  1. Geschikt voor elk interieur

De gevouwen stof van een plisségordijn doet zowel warm als elegant aan. Er is daarom geen interieur waar een plisségordijn niet bij past. Een wit plisségordijn staat bijvoorbeeld geweldig in een licht Scandinavisch interieur. Heb je een industriële woonstijl? Ga dan voor stoere zwarte plissés! Bij landelijke interieurs doet een plissé met linnenstructuur het erg goed.

Maximale controle over privacy en lichtinval

Kies je voor een zogenaamd top down – bottom up systeem? Dan kan je het gordijn zowel van boven als beneden open. Dit geeft je ultieme controle over de mate van privacy en lichtinval. Woon je aan een drukke straat? Open de plissé dan alleen aan de bovenkant. Zo geef je nieuwsgierige voorbijgangers geen kijkje in de keuken. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat er wél daglicht binnenkomt.

  1. Houd warmte én koude buiten

Duo plisségordijnen kennen nog een extra voordeel: Ze werken temperatuur regulerend. Dat betekent dat in de zomer de warmte en in de winter de koude buiten blijft. Hoe dit kan? Door de stilstaande lucht die zich tussen de twee lagen stof bevindt. De aanschaf van een duo plisségordijn, bespaar je dus weer op de energierekening.

  1. Ruime keuze in stofsoorten

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stofsoorten: Praktisch én esthetisch. Een zeer praktische keuze is bijvoorbeeld het verduisterende plisségordijn. Ideaal voor slaapkamers! Voor woonkamers is lichtdoorlatend juist populair. Zo is het lekker licht in huis, maar geniet je toch enige privacy. Daarnaast kan je kiezen voor speciale structuren. Crushed of linnenlook bijvoorbeeld. Ook qua dessins zijn er diverse opties. Wat dacht je van een botanische print? Of een kleurverloop?

  1. Plaatsen zonder boren!

Heb je kunststof kozijnen? Dan wil je hier vast niet in boren. Gelukkig bestaat er ook raamdecoratie waarbij dit niet nodig is. Plisségordijnen bijvoorbeeld! Kies voor montage met klemsteunen of ga voor PerfectFit. Laatstgenoemde bestaat uit een frame waar de raamdecoratie in geplaatst is. Middels clips of magneetstrips wordt het frame op het kozijn geplaatst. Er komt dus geen boormachine aan te pas!

Overtuigd? Bestel jouw plisségordijnen op maat gemakkelijk en snel online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *