5 simpele tips om je badkamer te upgraden

Kleurrijk

Een trend binnen badkamers is kleur. Een mooie kleur op de muur of gekleurde tegeltjes. Vooral de kleur blauw is erg populair. Blauw staat voor openheid en stabiliteit. Naast blauw is groen of oudroze ook heel cool. Combineer dit met gouden accessoires voor een luxe uitstraling.

Plantjes

Haal de natuur een beetje naar binnen door plantjes in je badkamer te zetten. Kies voor een grote plant of voor meerdere kleine plantjes. Niet alle plantjes kunnen tegen een vochtige ruimte dus kijk goed van tevoren of de plant badkamer bestemd is.

Fijn licht

De badkamer in huis moet een plek zijn waar je even helemaal tot rust kan komen. Rustig licht is hierbij erg belangrijk, hierdoor creëer je een spa- sfeer. Je kan bijvoorbeeld dimbare spotjes kopen. Plaats deze in het plafond en creëer een fijne sfeer. Met LED- spots bespaar je energie, een groene investering dus. Doordat je de spotjes kan dimmen is het ideaal als je ‘s avonds even in bad wil ontspannen.

Een inbouw nis

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Zorg voor genoeg opbergmogelijkheden in de badkamer. Plaats planken tegen de muur of spiegelkasten. Je kan ook in de douche een inbouw nis plaatsen. Hier kan je je douchespullen neerzetten en staat het minder rommelig.

Natuurlijk licht

Het is ook belangrijk dat er natuurlijk licht is in de badkamer. Dit zorgt ervoor dat je ‘s ochtends meteen goed wakker bent. Als je een schuin dak hebt in de badkamer kan je een mooi dakraam plaatsen. Zorg er wel voor dat er nog genoeg privacy is. Kies voor vochtbestendige raamdecoratie zoals houten lamellen. Lamellen zijn tijdloos en stijlvol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *