Alle voordelen van gevelpanelen

Alle voordelen van gevelpanelen

Gevelpanelen of gevelbekleding is een makkelijke manier om een interessant exterieur te creëren voor welk soort constructie dan ook. Of je nu iets volledig nieuws gaat bouwen of een bestaand pand een upgrade wil geven, gevelbekleding is een echte aanrader.

Enorme veel creatieve mogelijkheden

Laat je creativiteit niet meer beperken! Bedenk wat je maar wil. Bijna alle vormen, kleuren en texturen zijn te realiseren met gevelbekleding. Van steen tot houten gevelbekleding tot een metaal look of welke andere kleur dan ook. Daarnaast kan gevelbekleding in verschillende vormen komen. Van simpele rechthoekige panelen tot een 3D textuur of gebogen platen om een rond gebouw heen. Met gevelbekleding kun je enorm creatief worden.

Geventileerde gevel

Door het toevoegen van een extra laag op de gevel creëer je ook meteen een betere isolatie. Vooral als de gevelpanelen bevestigd worden als een geventileerd gevelsysteem. Een geventileerde gevelconstructie laat een luchtspouw tussen de gevelbekleding en de isolatie met openingen aan de bovenkant en onderkant. Hierdoor wordt de gevel op een natuurlijke manier geventileerd. Deze ventilatie biedt een hoop voordelen. Zo beperken de gevelpanelen de impact van directe zon op het gebouw waardoor de muren niet zo snel opwarmen in de zomer.

Daarnaast werkt het als een soort regenjas die een hoop potentiële vocht problemen kan voorkomen. Condensvorming kan opdrogen en weglekken en regen komt niet direct en met bakken tegelijk tegen de gevel. Baksteen of beton kan water opnemen als een spons wanneer het voortdurend blootgesteld wordt aan water. Gevelpanelen houden dit grotendeels tegen. En het water wat toch op de gevel komt kan snel opdrogen en verdampen door de ventilatiestroom in de opening tussen de panelen en de gevel. Gevelpanelen beschermen je gevel dus tegen allerlei weersinvloeden.

Makkelijk onderhoud

Goede kwaliteit gevelpanelen zijn gecoat met een beschermende laag die de panelen beschermt tegen verkleuring en beschadiging. Er wordt alleen aangeraden om ze af en toe schoon te maken met wat schoonmaakmiddel. Net zoals je af en toe je ramen moet lappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *