Badkamer verbouwen? Vier tips voor het verbouwen van de badkamer

De badkamer is een onmisbare plek in huis. Je maakt je klaar voor een nieuwe dag en eindigt hier ook weer de dag. Het is daarom belangrijk dat het een rustige plek is die ontspannen aanvoelt. Is jouw badkamer toe aan vernieuwing? Zijn een aantal onderdelen verouderd? Lees hier een aantal handige tips voor het verbouwen van de badkamer.

Inspiratie

Je badkamer verbouwen en nieuwe badkamermeubels kopen doe je niet zomaar. Het is daarom belangrijk om van tevoren jezelf te verdiepen in verschillende stijlen en nieuwe technologieën. Op het internet is ontzettend veel inspiratie te vinden. Verzamel al de sfeerbeelden die je aanspreken en maak een moodboard. Denk hierbij ook aan het kleuren palet, waar je later accessoires zoals handdoeken op kan aanpassen. Goede tip! Kijk op handdoek.nl voor de beste handdoeken tegen een scherpe prijs!

De indeling

Wanneer je niet veel geld wilt uitgeven aan de verbouwing is het voordelig om de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Dan is het niet nodig om leidingen te verleggen. Wil je in één keer de badkamer goed verbouwen? Bij het aanpassen van de indeling moet je ook rekening houden met andere aansluitingen en ramen en deuren. Een vrije inloop van de douche is tegenwoordig een must en bied ook toegevoegde waarde aan je huis.

Bad of douche?

Wanneer je genoeg ruimte hebt, kan je voor beide gaan. Wanneer je minder ruimte hebt kan je het beste kiezen voor een inloopdouche met lage instap. Ook voor kinderen in een douche met lage instap het meest veilig. Het enige nadeel aan een inloopdouche is, dat de warmte sneller uit de douche ontsnapt en er meer water in de badkamer komt.

Muren en vloeren

De muren en vloeren bij een badkamerverbouwing zijn ook erg belangrijk. Wil je de badkamer optisch groter laten lijken? Kies dan voor grote vloertegels zodat er zo min mogelijk voegen aanwezig zijn. Wil je een trendy badkamer? Kies dan voor een kleuren op de muur of gekleurde wandtegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *