Bouw je eigen lounge set

Ben je op zoek naar een nieuwe loungeset, maar heb je geen zin om hier meer dan duizend euro aan uit te geven? Maak hem dan gewoon zelf! Het is vrij eenvoudig om een loungeset van hout zelf te maken en je bespaart er ook nog eens geld mee. Hieronder vind je een aantal verschillende uitvoeringen voor het maken van een loungeset.

1.      Een lounge set gemaakt van houten pallets

De makkelijkste vorm en goedkoopste vorm om zelf een loungeset te maken is door gebruik te maken van pallets. Stapel het aantal gewenste pallets op elkaar en schroef ze aan elkaar vast. Bevestig vervolgens een pallet als rugleuning aan de andere pallets vast. Zo heb je binnen ‘no time’ een loungebank gemaakt van houten pallets.

2.       Een lounge set van steigerhout

Een lounge set maken van steigerhout is al iets ingewikkelder dan een lounge set maken van houten pallets. Het duurt daarom ook ongeveer 12 uur voor het maken van deze lounge set. Je bent uiteindelijk maar €450,- kwijt. Hiervoor kun je nooit een lounge set voor kopen van steigerhout. Het moeilijkste bij het maken van een lounge set van steigerhout is het monteren van de rugleuning.

3.      Een lounge set van Douglas hout

Het voordeel van Douglas hout is dat het weerbestendig is en langer mee gaat. Douglas hout gaat zo’n 10-15 jaar mee. Dit is wanneer het hout onbehandeld is. Wanneer je het hout ieder jaar behandelt, dan gaat het natuurlijk langer mee. Douglas hout is overal toepasbaar in allerlei constructies, dus ook bij het maken van een eigen lounge set.

4.      Maak de lounge set af met comfortabele kussens

Nu de lounge set gemaakt is heb je natuurlijk ook kussens nodig om comfortabel te kunnen zitten. Maar waar ga je deze tuinkussens kopen? In de winkels worden alleen maar standaard maten verkocht die vaak niet passen in je zelf gemaakte lounge set. Bij tuinkussen.nl hebben ze hier een oplossing op gevonden. Hier maken ze alleen maar tuinkussens op maat. Meet dus je zelf gemaakte lounge set op en bestel eenvoudig online je kussens op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *