Maak je eigen houten hondenmand

Als trotste hondeneigenaar wil je natuurlijk het allerbeste voor je hond. Je wilt goed voor je hond zijn en hem of haar alles kunnen geven. Met name ook een veilige waar je hond tot rust kan komen na een lange wandeling. Een goede en mooie hondenmand kost al gauw meer dan €100,-. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een hondenmand maken. Zo kun je je hond een fijne plek geven in een hondenmand die door jezelf gemaakt is. Lees hier hoe je zelf een hondenmand kan maken.

1.      Het kost wel even wat tijd

Een houten hondenmand zet je niet even 1,2,3 in elkaar. Je kunt natuurlijk binnen een uur een paar planken aan elkaar vast maken, maar je moet natuurlijk wel een hondenmand maken waar je trouwe viervoeter echt wat aan heeft en die er ook nog eens mooi uit ziet. Met een goede bouwtekening kun jij de perfecte hondenmand maken. Op internet zijn er talloze bouwtekeningen te vinden.

2.      De materialen

De materialen voor het maken van je eigen houten hondenmand zijn goedkoop en eenvoudig te verkrijgen bij een bouwmarkt. Bepaal welke houtsoort je wilt gebruiken. Het advies is om gebruik te maken van steigerhout. Dit is een relatief goedkope houtsoort en zorgt voor een mooie uitstraling. Ook kun je dit soort hout makkelijk onderhouden met beits. Een ander voordeel van steigerhout is dat je het ook buiten kan plaatsen. Het hout is bestemd tegen allerlei weersomstandigheden.

3.      Maak het veilig

Zodra je eenmaal de hondenmand in elkaar hebt gezet is het natuurlijk ook van belang dat hij veilig is voor je hond. Schuur daarom regelmatig de hondenmand. In iedere houtsoort komen namelijk splinters voor en je wilt niet dat die in de poot van je hond belanden.

4.      Richt de hondenmand in

Is je zelf gemaakte hondenmand klaar? Dan is het tijd voor het inrichten van de hondenmand. Je wilt natuurlijk ook dat je hond comfortabel kan liggen. Hiervoor kun je een hondenkussen aanschaffen die precies in je zelfgemaakte hondenmand past. Bij hondenkussen.com zijn ze gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van hondenkussens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *