De beste raamdecoratie voor in huis

Reeds de ramen in huis maar nog geen gordijnen? Of heb je al raamdecoratie maar is deze aan vernieuwing toe? Leuk om wat bij te leren en nieuwe ideetjes te zoeken, ideaal met de raamdecoratie van Ilumio. Je hebt enorm veel keuze in gordijnen, van rolgordijnen tot duo rolgordijnen maar ook jaloeziën, plisségrordijnen, gewone gordijnen en vouwgordijnen. Verder heb je nog de verschillende raamtypes zoals de standaard ramen, draai-kiepramen, velux dakramen, kunststof ramen en deuren. Maar welke type gordijn past nu het best bij jouw raam en jouw type raam?

Raamdecoratie maakt je huis rijker en brengt heel wat sfeer in je huis.

Rolgordijnen

Wanneer je kiest voor rolgordijnen is de eerste keuze die je moet maken of je een gewoon rolgordijn wil of een duo rolgordijn. Beide kunnen op maat gemaakt worden, het hangt dus puur af van jouw smaak. Daarnaast kan je ook kiezen hoeveel licht doorgelaten kan worden. Kies je voor een verduisterend rolgordijn of heb je liever een transparant of lichtdoorlatend rolgordijn? Verder past dit ook op vrijwel elk raamtype, zo heb je ook een dakraam rolgordijn. Een rolgordijn is ideaal om nog meer sfeer in huis te halen.

Plisségordijnen

Net zoals bij rolgordijnen kan je bij plisségordijnen kiezen hoeveel licht er mag doorgelaten worden. Door de plooien kan je zelf ook de lichtinval kiezen, een ander voordeel is dat het makkelijk omhoog en omlaag gedaan kan worden. Nieuw bij de plisségordijnen is de top down bottom up. Hierbij is het niet alleen mogelijk om je gordijnen van boven naar beneden te bewegen maar kan je dit nu ook van beneden naar boven. Je hebt hierbij een tal van extra mogelijkheden zoals het bepalen van de stand van je raamdecoratie en de uitstraling hiervan.

Jaloezieën

Soortgelijk aan plisségordijnen zijn jaloezieën, lamellen die je makkelijk omhoog en omlaag kan doen en waarbij je ook de lichtinval goed kan aanpassen. Leuk aan jaloezieën is dat je deze hebt in hout, PVC en aluminium. De verschillende stoffen geven je meteen een heel ander gevoel. De aluminium jaloezieën zijn een echte klassieker in jouw interieur, houten jaloezieën brengen dan weer meer een natuurlijke en warme sfeer in huis. Tot slot kan je ook gaan voor een goedkopere oplossing, de jaloezieën in PVC met een mooie houtlook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *