De gekleurde keuken

Je ziet het niet vaak voorbij komen: een gekleurde keuken. De meeste Nederlandse keukens hebben toch echt een zwarte, grijze, witte of crème-achtige kleur. Een veilige keuze, immers past dit in vrijwel ieder interieur en je raakt er niet snel op uitgekeken. Toch vinden sommigen onder ons dat het wel iets spannender mag. Ook wij delen deze mening. Daarom wijden we dit artikel aan de pracht van en mogelijkheden in gekleurde keukens! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder. 

Warme kleurtinten 

Waar de witte en zwarte keuken soms wat kil kunnen ogen, kun je met kleur je keuken ‘warmer’ maken; tenminste, als je de juiste kleur gebruikt. Denk dus aan echte warme kleurtinten zoals rood, oranje of geel, die behoren tot de categorie aardetinten. Saliegroen, olijfgroen en okergeel zijn ook erg populair en zien we veel terug in accessoires en op de muur. Warme kleurtinten kun je goed combineren met natuurlijke materialen, in het bijzonder met een houten vloer of houten balken op het plafond. Maak het af met sfeervolle verlichting en jouw keuken zal een ieder doen verbazen!

Koude kleurtinten

Wil je een keuken met een frisse uitstraling? Dan zit je goed bij de koude kleurtinten. Hierbij moet je denken aan kleuren als blauw, turquoise of groen. Wil je het echt gek maken, dan kun je voor paars of roze gaan; dan heb je gegarandeerd een hippe keuken! Koude kleurtinten matchen goed met zowel lichte als donkere tinten, dus je hebt veel mogelijkheden als het gaat om accessoires en het keukenblad. Zo creëer je een in een handomdraai een andere look. Combineer bijvoorbeeld een blauwe keuken met gouden kranen en een marmeren blad en je hebt een chique klassieke keuken!

Kleurrijke accessoires 

Vind je het toch wat eng om een volledig gekleurde keuken te kopen? Dan kun je ook starten met een aantal kleurrijke elementen. Hier kun je al een groot verschil mee maken. Zo kun je bijvoorbeeld gekleurde keukenapparaten kopen, denk aan een trendy rode broodrooster of een retro roze waterkoker. Een gekleurde tegel boven het keukenblad doet ook kleurrijk ogen. Je kunt ook een gekleurde kraan toevoegen aan je keuken. Badkamer- en keukenspecialist Mastello verkoopt bijvoorbeeld keukenkranen in rosé-goud en koper. Die zullen er zeker weten uitspringen!

Durf jij een gekleurde keuken te kopen? Of start je met gekleurde accessoires? Beiden is uiteraard goed; en je kunt altijd nog de verfkwast pakken en zelf aan de slag gaan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *