De gevolgen van een vochtige kelder

De gevolgen van een vochtige kelder

Vocht in kelder komt vaker voor dan je denkt. Deze ruimte staat namelijk in direct contact met het grondwater. Het grondwater kan met een hevige regenval al snel hoger worden, waardoor het de ruimte in kan komen. Zeker als de muren niet goed bijgehouden worden. De stortnaden zorgen voor een verbinding tussen de vloer en de muur, waar het water zich in op gaat hopen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat het vocht zich gaat verspreiden naar andere ruimtes in huis. Met alle gevolgen van dien. Het is belangrijk om de gevolgen voor te zijn. Maar wat zijn deze gevolgen dan?

De gevolgen in de kelder

Vocht in de kelder ga je als eerste merken aan de luchtvochtigheid. Zodra je de ruimte inloopt, ga je het gelijk voelen. Ook kan het zijn dat er een muffe geur gaat hangen. Zolang de kelder niet opengaat, blijft het in de ruimte, maar de geur kan zich dus ook gaan verspreiden. Tevens ontstaan er vlekken op de muur die duiden op vocht. Mocht het langer zo blijven, dan kan het ook voor zwammen en schimmels gaan zorgen.  Deze zijn weer schadelijk voor jouw gezondheid. De gezondheidsklachten wil je sowieso te allen tijde voor zijn.

Problemen in de rest van het huis

Als het vochtprobleem in de kelder niet op tijd aangepakt wordt, ga je het ook merken in andere ruimtes. Voornamelijk de ruimtes die recht boven de kelder zitten zullen aangetast worden. In eerste instantie zullen hier dezelfde vochtplekken ontstaan op de muren. Ook schimmels gaan zich langzaam vormen. Zodra het water zich blijft ophopen gaat het hout rotten en zal de muurverf afbladderen. Ook kan de stuclaag aanzienlijk aangetast worden. In dit geval ben je dus al veel te laat en zal het een hoge kostenpost met zich mee gaan brengen om het op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *