De grote voordelen van PVC

De reden waarom PVC op grote schaal wordt gebruikt in alle sectoren van ons leven en in raamprofielen, is dat het de volgende basiskenmerken heeft:

Robuustheid en lichtheid: PVC-materialen zijn duurzamer en functioneler in vergelijking met de houten en aluminium materialen die worden gebruikt bij de productie van raamprofielen en deuren. De slijtvastheid, lichtheid, goede mechanische weerstand en taaiheid van PVC zijn zeer belangrijke technische voordelen tijdens de bouw- en constructietoepassingen. Bent u geïnteresseerd in PVC ramen en woont u in de buurt van Eeklo? Zie dan PVC Ramen Eeklo.

Brandbestendigheid: PVC is van nature moeilijk ontvlambaar omdat de polymeerketen chlooratomen bevat; d.w.z. het vlampunt is hoog. Het vuur houdt onmiddellijk op na verwijdering van de warmtebron. Dit maakt PVC bijzonder geschikt voor ramen, deuren, bekledingen enz. Houten materialen daarentegen zijn gemakkelijk te verbranden en dragen het vuur.

Levensduur: Alvorens producten van PVC-materialen te maken, wordt PVC gecompareerd met een reeks speciale additieven. Deze additieven bepalen de mechanische kenmerken, de helderheid, de weerbestendigheid, de kleur, de helderheid en de elektrische eigenschappen van het eindproduct.

PVC is bestand tegen weersomstandigheden, chemische corrosie, schokken en slijtage. Omwille van deze eigenschappen wordt het door de gebruikers verkozen voor dergelijke producten die aan de open lucht worden blootgesteld en op dergelijke plaatsen die om verschillende redenen een lange levensduur vereisen. Zo heeft naar schatting 75% van de PVC-buizen een levensduur van meer dan 40 jaar (in potentie tot 100 jaar). Uit onderzoek naar raamprofielen en kabelisolatie enz. blijkt dat meer dan 60% daarvan een levensduur van meer dan 40 jaar heeft. Hout heeft daarentegen een korte levensduur.

Zuinigheid: De lichtheid, robuustheid en ontwerpflexibiliteit van PVC bieden prijsvoordelen voor vele toepassingen. PVC-componenten die in de bouw worden gebruikt, bieden grote prijs/prestatievoordelen. PVC heeft geen onderhoud en verf nodig in tegenstelling tot hout. PVC is duurzaam en dus geschikt voor dergelijke toepassingen, waarvoor gedurende lange tijd geen onderhoud nodig is. De fabricage- en gebruikskosten van PVC zijn veel lager dan die van aluminium en hout.

Milieuvriendelijk: De invloed van PVC op het milieu wordt positief bevonden in vergelijking met andere materialen die gebruikt worden voor de productie van raamprofielen en deuren in sommige evaluaties en onafhankelijk onderzoek, waarbij gekeken wordt naar de levenscyclus van de productie tot het einde van de nuttige levensduur en de mate van invloed op het milieu tijdens deze levenscyclus. Alle van PVC gemaakte producten, een recycleerbaar materiaal, kunnen steeds opnieuw worden gevormd tot een ander eindproduct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *