De ideale kozijnen voor jouw huis: 4 tips

Veel innovatie, grote kwaliteitsverschillen tussen de merken en veel verschillende opties om uit te kiezen. Dit zijn allemaal kenmerken voor de markt van kozijnen. Gemiddeld koop je maar één of twee keer in je leven kozijnen, dus het is heel normaal dat dit een onbekende wereld is. Laat je dus professioneel adviseren. Bezoek desnoods een showroom zodat je de verschillen kunt zien en voelen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Om je goed op weg te helpen, geven wij je een aantal tips voor het kopen van de juiste kozijnen.

Ontwerp

Neem een keer de tijd om voor je kozijnen aan de slag te gaan, maak een lijstje met voorwaarden en creëer duidelijkheid over hoe jou ideale kozijnen eruit moeten zien. Het assortiment en de mogelijkheden met kozijnen is groot, om de juiste keuze te maken moet je voorwaarden en een idee hebben over wat je wilt. Het voordeel is dat er tegenwoordig veel kozijnleveranciers zijn die jouw kozijnen op maat kunnen maken. Denk bij het samenstellen van kozijnen onder andere aan:

  • Ramen die naar buiten of binnen draaien
  • Uitzetramen aan de bovenkant
  • Draaikiepramen
  • Ventilatie roosters
  • Hendels aan de binnenkant en buitkant
  • Vergrendeling tegen inbraak

Oorsprong

Tegenwoordig komen de meeste kozijnen uit Duitsland. Bijna ieder nieuw kozijn dat je koopt komt van onze Oosterburen. Soms worden deze kozijnen dan wel in Nederland in elkaar gezet, maar de profielen productie gebeurt bijna nooit meer in ons eigen land. Dit betekent dat de kozijnen die nog wel in Nederland worden gemaakt van zeer hoge kwaliteit zijn en niet voor niks in eigen land worden gemaakt.

Bouwvergunning

Tegenwoordig is er om veel klussen te mogen uitvoeren een bouwvergunning nodig. Voor het vervangen van kozijnen is dit over het algemeen niet het geval. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, wil je de kozijnen van een monumentaal pand aanpassen, dan waarschijnlijk wel. Overleg dit altijd met je aannemer/kozijnleverancier.

Garantie

Zorg ervoor dat je een goede kozijnleverancier vindt die duidelijke en lange garanties kan bieden. Deze garantie biedt bescherming bij gebreken na de oplevering, gebreken in de constructie of andere mogelijke gevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *