De juiste palletwagen voor jouw bedrijf

De juiste palletwagen voor jouw bedrijf

Wanneer je een eigen zaak hebt waarbij veel gebruik wordt gemaakt van zware producten en pallets, is een palletwagen het juiste vervoermiddel om deze te kunnen verplaatsen. Het is alleen wel zo dat ze veel verschillende soorten palletwagens hebben. Zo kan de een meer kilo’s aan dan de ander en dan zit er ook nog een verschil in luxe. Je kan je dus wel voorstellen dat een palletwagen kopen misschien iets moeilijker is dan je dacht. Het is namelijk ook nog eens een grote uitgaven.

Wat is een palletwagen?

Misschien is het eerst handig om te weten wat een palletwagen nou precies is. Een palletwagen wordt ook wel een pompwagen genoemd. Het is een transportmiddel dat vooral in magazijnen wordt gebruikt voor het transporteren van pallets. De maximale hoogte van een palletwagen is ongeveer 15 cm. Een handpompwagen wordt met menskracht verplaatst door de hendel omhoog te houden. In de loop van de jaren zijn hier ook elektrische palletwagens voor in de plaats gekomen. Zo heb je een elektrische palletwagen met of zonder plateau. Bij een elektrische palletwagen hoef je de hendel dus niet vast te blijven houden en hoef je ook geen eigen kracht gebruiken voor het verplaatsen ervan. Als jouw palletwagen ook nog eens een plateau heeft, hoef je er niet achter te lopen. De palletwagen kan dan het gewicht van de persoon inclusief pallets dragen.

De juiste palletwagen kiezen

Nu je weet dat er verschillende palletwagens zijn moet je dus voor jezelf beslissen welke palletwagen het beste bij je past. Zo zijn er verschillende palletwagens die tussen de 1500 en 3000 kg kunnen dragen. Sommige palletwagens kunnen zelfs aangeven hoeveel kilo de pallets zijn die ze dragen en zijn er ook nog verschillende soorten elektrische palletwagens die allemaal een ander soort accu kunnen hebben. Kijk ook naar je budget. Een palletwagen is al verkrijgbaar vanaf 200 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *