De keuze van het constructiemateriaal: hout of PVC

Bij het toevoegen van een verlenging moet u eerst beslissen over het materiaal voor de constructie. De twee meest voorkomende materialen zijn hout en PVC. Deze blog legt de materialen uit en belicht de voor- en nadelen. Hierdoor kunt u een weloverwogen keuze maken.  

Houten constructie 

Het gebruik van een houten frame voor het bouwen van een huis is door de jaren heen het meest gebruikt. De bouw van een houten uitbouw vordert goed. Onderdelen worden in de werkplaats geassembleerd en hoeven dus alleen ter plaatse te worden gemonteerd. De houten structuur kan worden afgewerkt met elk materiaal naar keuze. Het houtskelet kan ook afgewerkt worden met hout om het een zeer klassieke uitstraling te geven. 

Voors en tegens 

Werken met hout heeft veel voordelen. Hout is een milieuvriendelijk materiaal. Bovendien zorgt hout voor een goede isolatie tegen kou en geluid. Het laatste voordeel is dat de architect alles van hout kan doen. Constructie, maar ook ramen, deuren en zelfs muren. Het nadeel van een houten constructie is dat er geen vocht binnendringt. Als je zelf gaat bouwen houdt er dan rekening mee dat een dampscherm aan de binnenkant van de isolatie noodzakelijk is! 

PVC-constructie 

Houd je van de industriële uitstraling en wil je veel ramen in de uitbouw? Het PVC-frame is een constructiemethode die is ontworpen voor liefhebbers van elegante moderne architectuur. Dit zorgt voor een ongelooflijke openheid en transparantie. Ramen worden eigenlijk altijd met PVC gedaan. Dit komt omdat het bestend is tegen weersinvloeden. Hout gaat in tegenstelling tot PVC uiteindelijk wel rotten. Door deze lange levensduur is PVC daarom wel een duurzaam materiaal om te gebruiken. Bestel ze gemakkelijk op: PVC Ramen in Sint Gilles Waas..  

Voors en tegens 

Een belangrijk voordeel van PVC-constructies is dat het werk snel wordt gedaan. De metalen constructie is binnen enkele dagen klaar, waarna het alleen nog over is om de buitenmuren en de binnenbekleding te maken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *