Dé manieren om je hal op te knappen

De hal is vrijwel altijd de eerste indruk van je huis. Je brengt er misschien niet veel tijd door, maar dat neemt niet weg dat eerste indrukken veel doen. Daarnaast is de gang misschien wel een onderschatte kamer van het huis, omdat je er zoveel mee kan! Ik geef je een aantal tips om je hal op te knappen, zodat het een échte fijne binnenkomer wordt.

Maak de hal optisch groter

De gang is vooral een handige plek om jassen op te hangen en wellicht wat andere spullen op te bergen. De meeste hallen zijn dan ook niet zo groot: het aantal vierkante meters plak je waarschijnlijk liever op je woonkamer of je keuken! Je hal en woonkamer of keuken worden vaak gescheiden door een deur. Zonde eigenlijk, want je woonkamer én hal maak je optisch groter door een deur met glas erin te plaatsen. De ideale deuren tussen woonkamer en hal zijn stalen taatsdeuren met glas. De deur kun je namelijk aan beide kanten openen én je zet de taatsdeur gemakkelijk vast op 90 graden. Je kleine hal lijkt opeens niet zo klein meer!

Zorg voor genoeg opbergruimte

De gang wordt al snel een rommel plek. Je gooit er ‘even’ je jas neer, je schopt je schoenen uit, je legt wat op de trap neer omdat het naar boven moet. Voordat je het weet, ligt je hele gang vol. Zeker als je de eerste tip als hebt opgevolgd en je hebt een glazen deur tussen gang en de volgende kamer, dan is het belangrijk dat de oog open, gezellig én opgeruimd oogt. Dit doe je mede door ervoor te zorgen dat je voldoende opbergruimte biedt. Zorg ervoor dat je je jas kunt ophangen en je schoenen kunt opbergen. Een dichte kast is ideaal, omdat je rotzooi niet ziet. Heb je een kleine of smalle gang? Er zijn veel handige, smalle én dichte meubels te vinden, zodat je geen last van een geblokkeerde doorloop hebt.

Vul aan met de juiste accessoires

De gang is waarschijnlijk de laatste ruimte waar je aan denkt zodra je je huis opknapt. Toch is het de moeite waard om naar de inrichting en accessoires te kijken. Je hal is snel opgeknapt en wie houdt er nu niet van snel resultaat? Bij accessoires kun je denken aan een grote spiegel. Naast de eerder genoemde glazen deur creëer je met een spiegel optisch meer ruimte. Daarnaast het is handig als je de deur uitgaat en je nog even kunt checken of je niet 2 verschillende schoenen aan hebt! Heb je een kleine of smalle gang? Hang vooral accessoires op, zodat je vloer vrij blijft, en werk met smalle opbergmeubels. Daarnaast is een kleurtje áltijd verfrissend voor de gang! De gang is ook de ideale plek om wat meer risico te nemen met kleur. Heb je een kleur in gedachten die je spannend vindt? Kies er bijvoorbeeld voor om een strook te verven: zo heb je weinig oppervlakte, maar heb je een snelle en unieke make-over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *