De meest duurzame materialen om te gebruiken tijdens een verbouwing

Ga je verbouwen? Gebruik deze duurzame materialen

Ga je verbouwen en wil je je hierbij ook richten op woningisolatie? Dan zijn er diverse duurzame materialen waar je gebruik van kunt maken om je woning goed te isoleren, zoals eps platen. Wij zochten uit welke duurzame materialen je kunt gebruiken voor je woningisolatie en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over verschillende duurzame materialen en hun eigenschappen.

XPS isolatie

Wil je je woning isoleren, dan is kiezen voor xps isolatie zeker een aanrader. Dit is ook wel geëxtrudeerd polystyreen, wat verkrijgbaar is in vlakke isolatieplaten. Deze platen hebben een gesloten cellenstructuur en zijn dan ook in verschillende druksterktes verkrijgbaar. Dit maakt dat de platen geschikt zijn voor diverse toepassingen. Hierbij kun je denken aan het isoleren van de buitenkant van je kelder of het dak, maar ook een sauna of zwembad. De unieke samenstelling van de platen zorgt er namelijk ook voor dat ze in vochtige ruimtes toe te passen zijn. Een duurzame optie dus, want dit materiaal gaat tevens lang mee.

EPS platen

EPS platen staan ook wel bekend als piepschuim. Dit zijn kunststof bolletjes die gemaakt zijn van aardolie. Ieder bolletje bevat 98% lucht en 2% polystyreen. Je kunt EPS isolatie als losse bolletjes bestellen of in plaatvorm. Dit isolatiemateriaal is erg licht en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Dit komt doordat stilstaande lucht een goede isolerende werking heeft. Dit maakt EPS platen tot een duurzame keuze.

Glaswol

Glaswol heeft een uitstekende isolerende werking en is ook niet duur. Dit materiaal is eenvoudig toe te passen in smallere ruimtes. Glaswol wordt vervaardigd uit gerecycled glas en zand en is verkrijgbaar in dekens. Als je het duurzame glaswol toepast, zal de lucht ingesloten worden. Hierdoor kan het niet circuleren, waardoor er ook geen warmte afgevoerd kan worden.

Steenwol

Ook steenwol is duurzaam isolatiemateriaal. Wat steenwol als groot voordeel heeft, is dat het zowel een geluidsisolerende werking als een brandwerende werking heeft. Naast het feit dat je hiermee jouw woning goed kunt isoleren, zal je ook profiteren van geluidsdichte vloeren en muren die tevens brandveilig zijn. Steenwol wordt dan ook vaak toegepast voor technische isolatie.

Weet jij al welk duurzaam materiaal je gaat toepassen bij het isoleren van je woning? Verdiep je eens wat meer in de verschillende soorten materialen en maak je keuze.
Laat een bericht achter voor de klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *