De verschillen tussen bosgecompenseerd gas en andere gassoorten

Bosgecompenseerd gas of CO2-gecompenseerd gas wordt steeds populairder. Mensen worden zich steeds meer bewust van energie en weten dat aardgas een fossiele brandstof is. Overstappen op groen gas is een optie. Maar wat betekent dit eigenlijk? Wat zijn de verschillen tussen bos gecompenseerd gas en “normaal” gas?

Wat is bosgecompenseerd gas?

Bosgecompenseerd gas betekent dat uw aardgasverbruik wordt gecompenseerd door het planten van bomen. Omdat bomen CO2 kunnen gebruiken en hiermee zuurstof kunnen produceren, wordt uw gasverbruik geneutraliseerd en heeft het geen invloed op het klimaat. Bos gecompenseerd gas, ook wel bekend als CO2-neutraal gas, is dus geen apart soort gas dat ergens wordt geproduceerd. Uw schadelijke uitstoot wordt simpelweg gecompenseerd.

Wat is het verschil met gewoon (grijs) gas?

Grijs gas verwijst naar aardgas. Dit aardgas is een fossiele brandstof: ontstaan ​​uit de restanten van bomen, planten en dieren. Aardgas raakt sneller op dan dat het uit de aarde kan worden gehaald. Daarnaast leidt de verbranding van aardgas tot CO2-uitstoot die door bijna iedereen verantwoordelijk wordt gehouden voor de opwarming van de aarde.

Het verschil tussen bosgecompenseerd gas en grijs gas is dat je de negatieve effecten van CO2-uitstoot compenseert, waardoor je indirect garandeert dat de uitgestoten CO2 door bomen en planten wordt opgenomen.

Wat is het verschil met groen gas?

Het verschil tussen CO2-gecompenseerd gas en groen gas is groot. Dit zijn twee totaal verschillende producten. Groen gas wordt niet geproduceerd uit aardgas, maar het komt uit duurzame bronnen, meestal methaan. Groen gas wordt ook wel biogas genoemd. Bronnen van groen gas zijn bijvoorbeeld, koemest, tuin- en GFT-afval, bladeren en soms zelfs vuil. Groen gas wordt altijd geproduceerd uit biologische of organische materialen. Gas kan ‘groen gas’ worden genoemd als het gas duurzaam wordt geproduceerd. Het momenteel geproduceerde groengas kan worden gemengd met aardgas en bij u thuis worden afgeleverd.

Echt groen gas is nog niet op grote schaal geproduceerd, maar de hoeveelheid groeit snel. Groen gas is erg duurzaam, maar nog niet duur om op grote schaal te produceren. In de toekomst is het gas in huis misschien wel 100 procent milieuvriendelijk, maar veel nieuwe en bestaande woningen worden ook gasvrij. In dit geval werken de woningen uitsluitend op (duurzame) elektriciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *