De voordelen van PVC-ramen?

PVC-ramen hebben een zeer goede kosten-batenverhouding 

PVC-ramen bieden duidelijke kostenvoordelen, zowel bij de aanschaf als gedurende de gehele levenscyclus. Houten kozijnen zijn ongeveer 20-30 % duurder dan PVC-profielen, en aluminium ramen kosten weer 30 % meer, wat het duurste alternatief is. Op basis van het hoge energiebesparingspotentieel en het minimale onderhoud gedurende de gehele levensduur van meer dan 50 jaar worden ook op lange termijn kosten bespaard.

PVC-ramen zijn de nummer één op het gebied van energie-efficiëntie

Het kozijn van een raam speelt een doorslaggevende rol bij het bevorderen van energie- en kostenefficiënte warmte-isolatie. Raamprofielen van PVC scoren de hoogste cijfers in vergelijking met aluminium of houten ramen. Ze hebben betere isolatiewaarden en zijn in staat om de energie- en verwarmingskosten te verlagen. Er is een bijzonder hoog energiebesparingspotentieel bij het gebruik van PVC-raamkozijnen in de passiefhuisstandaard. Vandaag de dag kunnen passiefhuisramen efficiënt en kostenefficiënt worden vervaardigd met behulp van de modernste PVC-profielen en de inmiddels vrij gangbare driedubbele beglazing.

PVC-ramen zijn gemakkelijk te onderhouden

Hoogwaardige PVC ramen zijn uiterst onderhoudsvriendelijk en vereisen minimale onderhoud. Houten ramen daarentegen moeten ongeveer om de twee jaar worden beglaasd en om de vijf jaar worden geverfd. De moderne PVC-korrels zijn zeer goed bestand tegen weersinvloeden en lichtecht. Voor het reinigen van de kozijnen heeft u alleen maar afwasmiddel nodig vanwege de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van de gladde profieloppervlakken.

PVC-ramen zijn opmerkelijk duurzaam

In tegenstelling tot ramen van hout hebben PVC-ramen een bijzonder lange levensduur. Hoog kwaliteitsramen onderscheiden zich door hun vervormingsweerstand en hoge mate van functionaliteit voor jaren en jaren. Op basis van hun lange levensduur van minstens 50 jaar zijn PVC-ramen een uitstekende investering, ook met het oog op het behoud van de waarde van een woning.

PVC-ramen hebben een uitstekende milieubalans 

PVC ramen zijn 100 % recyclebaar en dus grondstof besparend. 40 % van alle gas- en oliereserves in de wereld worden gebruikt voor verwarming en voor de energievoorziening van gebouwen, terwijl slechts 4 % wordt gebruikt voor de productie van kunststoffen, waarvan slechts 1 % voor PVC. De duurzaamheid en de lage vervuilingsgraad bij de productie van PVC-profielen zijn niet alleen recyclebaar, maar dragen ook bij tot een uitstekend ecologisch evenwicht en tot de bescherming van het milieu. PVC-ramen gaan veel langer mee dan houten ramen en verbruiken aanzienlijk minder energie tijdens het productieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *