woontrends

De woontrends van 2019

Elk jaar komen er natuurlijk weer een hoop nieuwe woontrends bij en ook in 2019 zijn er een aantal trends die niet mogen missen in de woning. In deze blog gaan we een aantal van deze trends bekijken en behandelen om te zien hoe je deze trends kan toepassen in jouw woning.

Gietvloer

De eerste trend die we in 2019 tegenkomen, zijn gietvloeren (ook wel epoxyvloeren genoemd). Dit is een naadloze vloer die, zoals de naam al doet vermoeden, gegoten wordt. Deze vloeren kun je bijna niet zelf leggen dus het is belangrijk om dit te laten doen door een professional. Een gietvloer is een echte trend omdat het een ontzettend mooi geheel vormt. Er zitten geen naden in de vloer, waardoor het eigenlijk direct een hele luxe uitstraling geeft. De vloeren zijn te krijgen in verschillende materialen die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Neem een veilige kleur zodat je alle meubels hierop kan aanpassen of kies juist voor een gedurfde kleur wanneer je liever neutrale meubels kiest.

Hoekbanken

Hoekbanken zijn al een hele tijd populair, maar ook in 2019 zijn deze banken nog steeds een trend. De banken zijn tegenwoordig in een hele hoop verschillende maten en kleuren te krijgen, maar ook in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een leren hoekbank in verschillende kleuren, maar ook een stoffen, neutrale hoekbank is in 2019 nog steeds een trend.

Vormen en contrast

Een andere trend in 2019 is om te spelen met vormen en contrasten. Bijvoorbeeld een vierkante tafel op een rondvloerkleed. Ook met kleuren en materialen kunnen contrasten gecreëerd worden. Denk aan een hele zachte, stoffen bank, in combinatie met een harde stalen tafel. Ook kun je er dus voor kiezen om contrasterende kleuren met elkaar te combineren voor een mooi effect.

Duurzaamheid

De trend komt al veel voor bij andere onderwerpen, bijvoorbeeld eten, maar ook in de woning is duurzaamheid een echte trend. Maak gebruik van gerecyclede materialen in de woning om een zachte en vriendelijke uitstraling te creëren. Ook een hoop planten en groen doen het goed in een woonkamer met een duurzame uitstraling.

Tot slot

Voor welke trend je ook gaat, zorg ervoor dat je kiest voor een woning met uitstraling die echt bij jou past. Jij bent natuurlijk degene die in de woning gaat wonen en het is belangrijk dat je ook iets kiest wat past bij jouw smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *