Dakisolatie

De zomer voorbij! Is uw isolatie nog in orde?

De warme dagen zijn voorbij en de eerste regenbuien hebben we inmiddels alweer gehad. Dat betekent dat de natte en koude tijd van het jaar weer in aantocht is. Reden genoeg om de isolatie van uw huis nog eens na te lopen. Denk bijvoorbeeld aan uw dakisolatie en aan uw muurisolatie. www.jandeisolatieman.nl zet de aandachtspunten voor u op een rijtje.

Waarom een goede isolatie?

Een goede isolatie is om meerdere redenen voordelig voor u als huisbewoner. De eerste en meest logische is natuurlijk dat u er lekker behaaglijk bij zit omdat u minder warmte verliest door de isolatie. Het tweede voordeel, en inherent aan het eerste, is de daling in uw energiekosten. Doordat u minder warmte verliest, hoeft u uw woning minder warm te stoken en dat komt ten goede aan uw portemonnee.

Dakisolatie

Om warmte verlies tegen te gaan, kunt u uw dak isoleren. Dakisolatie is één van de meest rendabele methoden. Warmte stijgt naar boven, waardoor er via uw dak tot wel 25% warmte verloren kan gaan zonder dakisolatie. Dit kan u tegen gaan door uw te isoleren. Dit kan via de binnenzijde en via de buitenzijde van het dak.

Dak isoleren binnenzijde is een van de goedkoopste methoden om uw huis te isoleren. U kunt hiervoor glaswol, steenwol of MW35 gebruiken. Bijkomend voordeel is door middel van het isolatiemateriaal ook het geluid van buiten beter uitgesloten wordt.

Dakisolatie buitenzijde is een andere methode om uw dak te isoleren. Deze methode is vooral erg handig voor herstelwerkzaamheden of als u de zolder aan de binnenkant niet helemaal open wilt maken. Doordat het isolatiemateriaal aan de buitenkant wordt geplaatst, hoeft u geen ruimte in de woning in te leveren. Het is echter wel iets duurder.

Muurisolatie

Een andere methode om uw muur te isoleren is via muurisolatie. Muurisolatie is er diverse vormen. Wat voor u de beste methode is, is afhankelijk van uw woning. Wat het u in ieder geval oplevert is minder kou door de muren. Hierdoor is de temperatuur in de ruimte waarin u zich bevind een stuk aangenamer. Doordat vocht ook minder makkelijk door de muren heen kan komen, heeft u ook minder vocht in huis. Hierdoor blijft uw stucwerk of behang een stuk mooier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *