Dit is waarom je een warmtepomp aan moet schaffen!

Dit is waarom je een warmtepomp aan moet schaffen!

Als je op zoek bent naar manieren om je energierekening te verlagen, bedenk dan dat je verwarming en koeling ongeveer de helft van de rekening opmaken. De gemakkelijkste manier om een hap uit dat deel van je rekening te halen, is met warmtepompen voor je woning!

Wat is een warmtepomp precies?

Een warmtepomp is de meest efficiënte verwarmingsmachine op de markt. Ze verplaatsen warmte van de ene plaats naar de andere om een warmer huis te krijgen. Het verpompen van warmte kost minder elektriciteit dan wanneer je warmte moet creëren. Tijdens de zomers kan de cyclus worden omgekeerd en werkt hij als een airconditioner. Hierdoor heb je het hele jaar comfort, handig!

Waarom moet ik er een aanschaffen?

Goed ontworpen en geïnstalleerde warmtepompen halen regelmatig een rendement van meer dan 300 procent. Dat is niet weinig en het is dus zeker verstandig om warmtepompen voor je woning te kopen. Naast het feit dat het energie bespaart en een dubbele functie heeft, zijn er nog veel meer voordelen. Zo verminder je je CO2-uitstoot en maak je je huis klaar voor de toekomst. We willen namelijk in 2050 van aardgas af zijn in Nederland. De aanschaf van een warmtepomp zorgt voor een verandering in het energielabel van je huis, en daarmee stijgt de waarde van je woning. Alsof dat nog niet genoeg redenen waren, is een warmtepomp ook nog eens onderhoudsarm en zijn er subsidies beschikbaar voor de aanschaf.

Zitten er ook nog nadelen aan een warmtepomp?

Aan een nieuwe investering zitten altijd zowel voordelen als nadelen gebonden. De aanschafprijs van een warmtepomp is hoog, maar zoals eerder vermeld haal je er snel winst uit en zijn er subsidies beschikbaar. Verder is het van belang om een goede isolatie te hebben zodat de pomp je woning goed kan verwarmen. Het installeren van een warmtepomp is dus zeker geen alternatief voor het verbeteren van je isolering! Verder past niet ieder systeem in elke woning, maar gelukkig zijn er genoeg verschillende warmtepompen op de markt om te zorgen dat er iets bij jouw situatie past. Al laatste moet je de warmtepomp laten installeren door een expert. Dat vinden wij een goed excuus om zelf achterover te leunen en niks te doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *