Een bad afkitten

Of je nu een lekkage repareert of jouw badkamer gewoon een luxe nieuwe afwerking geeft, opnieuw kitten van de badkamer is een van de eenvoudigste manieren naar een mooiere badkamer. Je kan dit al in een middag voor elkaar krijgen. In deze blog bespreken we hoe je jouw bad afkit. Voordat je begint is het goed om andere breekbare producten af te schermen zoals je douche, wastafel of badkamermeubel.

Wat je nodig hebt:

  • Veiligheidshandschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Afplakband
  • Stanley mes
  • Kitpistool
  • Siliconen badkit
  • Siliconen applicator

Stap 1: Bereid je bad afdichting voor
Ten eerste is de kans groot dat je eerst je oude bad afdichting moet verwijderen. Eventuele sporen van oude kit kunnen ervoor zorgen dat de nieuwe dingen ook niet blijven plakken, wat betekent dat je ze het beste met een mes kunt schrapen. Evenzo is het een goed idee om de randen van jouw badkuip af te vegen met een doek en wat reinigingsspray voordat je een nieuwe kit toevoegt, om stof of vet te verwijderen.

Stap 2: Plak het bad vast

Alleen omdat je siliconenkit gebruikt als bad afdichting, wil nog niet zeggen dat je het ook op je muren of tegels wilt krijgen. Afplaktape is een snelle en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je dat niet doet.

Begin vanuit de achterste hoek van jouw bad – leg een strook tape ongeveer 3 mm boven de rand van het bad, gevolgd door een strook langs het bad zelf. Dit moet ook 3 mm van de rand zijn om een ​​nette lijn voor jouw siliconenkit te garanderen.  

Stap 3: Open je siliconenkit

Met je handschoenen en bril aan, gebruik je veiligheidsmes om de siliconenkit open te snijden, altijd wegsnijdend van je lichaam. Voordat je de kop van jouw siliconenkit bevestigt, knip je de punt af in een hoek van 45 graden. Dit zorgt voor een goede doorstroming van siliconenkit wanneer je begint met het aanbrengen van jouw bad afdichting, waardoor je de beste resultaten krijgt.

Buig de siliconen fleskop, zodat je de kit zo dicht mogelijk bij de rand van jouw bad kunt krijgen, en laad het vervolgens in het kitpistool.

Stap 4: Breng je siliconenkit aan

Vervolgens is het eindelijk tijd om te beginnen met het maken van jouw bad afdichting. Begin in de verste hoek zodat je geen nieuwe siliconenkit uitsmeert als je over het bad leunt, druk op de trekker van je kitpistool en breng je siliconenkit in één vloeiende beweging over de lengte van het bad aan.

Stap 5: Netjes maken

Gebruik de rand van jouw applicator of een gladmakend hulpmiddel om de siliconenrand langs jouw bad glad te strijken. Zodra je eerste laag siliconenkit naar beneden en glad is, en je aan het einde van je bad afdichting bent gekomen, ben je vrij om een ​​tweede laag toe te voegen om eventuele gemiste luchtgaten op te vullen. Vergeet niet om de hele ronde opnieuw stevig aan te drukken.

Stap 6: Haal de tape eraf

Als je de siliconenkit laat drogen voordat je de tape verwijdert, loop je het risico de siliconenkit er mee af te trekken. Trek in plaats daarvan je tape eraf voordat het droogt en trek het weg van de muur.

Je moet het ongeveer 24 uur laten drogen voordat je weer gebruik kan maken van jouw bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *