Een goedlopend bedrijf begint bij een goed magazijn

Wil jij graag een goedlopend bedrijf? Dan doe je er goed aan om bij het begin te beginnen: het creëren van een goed magazijn. Want met het effectief opslaan en beheren van goederen en voorraad ben je in staat om de beste resultaten te behalen. Heb jij een bedrijf waarbij je te maken hebt met een opslag van goederen? Het vinden van een goed magazijn is dan een belangrijke eerste stap. Daarna kies je een goede magazijnstelling en richt je het magazijn zo effectief mogelijk in. Hier lees je meer over het efficiënt inrichten en gebruik van jouw magazijn.

Wat is een goed magazijn?

Een goed magazijn is een magazijn waar niet alleen optimaal te ruimte benut wordt, maar ook waar de arbeidsprocessen geoptimaliseerd worden. Dit begint bij het bekijken van de ruimte en de goederen die hier opgeslagen gaan worden. Gaan de goederen hier lange tijd liggen of is dit continu in beweging? Gaat het om grote en zware artikelen of juist kleinere goederen? Op basis hiervan ben je in staat om de juiste stellingen aan te schaffen die perfect aansluiten op jouw wensen. Een palletstelling is een goede keuze wanneer je goederen binnenkomen op pallets en ook op pallets weer naar klanten verzonden worden.

Een legbordstelling is ideaal voor het opslaan van kleinere maar ook zware goederen. Je hebt zo een goed overzicht in de voorraad: de legborden kunnen op gewenste hoogtes worden geplaatst. Een draagarmstelling is voor het opslaan van lange, zware voorwerpen. Daarnaast kun je nog kiezen voor inrijstellingen, grootvakstellingen, doorrolstellingen en handige extra’s zoals tussenvloeren.

Schakel experts in voor een effectief magazijn

Het is altijd mogelijk om experts in te schakelen alvorens je jouw magazijn gaat inrichten. Experts analyseren de ruimte en bekijken, op basis van jouw wensen en mogelijkheden, hoe jij een magazijn zo efficiënt mogelijk kunt inrichten. Zo ben je in staat goed voorraadbeheer uit te voeren, lopen de arbeidsprocessen sneller en is er geen loze ruimte binnen jouw magazijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *