Een nieuwe badkamer. Waar moet je op letten?

Sta je op het punt om een nieuwe badkamer uit te zoeken? Dan is het belangrijk om deze helemaal naar wens in te laten richten. Het is namelijk best een spannende klus, omdat je gemiddeld zo’n vijftien jaar doet met een nieuwe badkamer. Misschien heb je wel de droom om die ene gave badkamer in dat leuke hotel na te bootsen, maar waar moet je dan op letten? Wij leggen je graag uit waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer.

Verlichting

We beginnen het de verlichting, omdat je hier zoveel kanten mee op kunt gaan. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur voor badkamerlampen. Zo heeft de ene graag inbouwspots badkamer om een strakke uitstraling te creëren, terwijl de ander juist klassieke wandlampen of sierlijke spiegellampen in de badkamer heeft. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de verlichting goed bestand is tegen vocht. In ieder geval kun je alle kanten op en misschien kan het jou helpen om naar een speciale winkel te gaan zodat je daar advies kunt inwinnen over de mogelijkheden. 

Bepaal je wensen

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen. De een wil dolgraag een bad, terwijl de ander misschien wel een douche en bad wil hebben. Misschien ben jij blij met een ruime inloopdouche. Belangrijk is het dus om na te gaan wat je absoluut veranderd wilt hebben aan jouw oude badkamer. Vind je het bijvoorbeeld onwijs irritant om telkens op jouw partner te moeten wachten voordat jij eindelijk jouw tanden kunt poetsen op jouw haren kunt doen? Dan adviseren we jou om voor een brede wastafel te gaan met twee kraantjes, zodat ieder zijn eigen gedeelte heeft. Vergeet dan ook niet om voor een grote spiegel te kijken.  

Bad of douche?

We gaven het net al even aan, de een is blij met een bad, terwijl de ander graag een ruime inloopdouche wilt. Als je voor een bad kiest, kies je voor rust en ontspanning. Het is daarom belangrijk dat jij lekker comfortabel in bad kunt zitten. Is de badkamer niet onwijs groot? Kies dan voor een douchebad. Dit is een combinatie van een bad en een douche in één. Ook in een douche heb je veel mogelijkheden. Het voordeel van een inloopdouche is dat je er zo in loopt en je geen douchedeur hoeft droog te maken. Het voordeel van een douchecabine is dat je deze kunt afsluiten en de warmte en het water dus in de cabine blijft.  

De douchewand uitzoeken

De volgende stap is het zoeken van een douchewand. Kies je voor een betegelde douchewand of een glazen douchewand? Het grote voordeel van glas is dat je de ruimtelijkheid behoud in de badkamer. Daarentegen biedt een betegelde douchewand meer privacy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *