Een paar handige tips voor tijdens het verbouwen

Misschien heb je een verbouwing in de planning staan of zit je er over na te denken. Maar wat je misschien niet weet is dat een verbouwing een stressvolle periode kan zijn. Er komen veel vreemde mensen over de vloer die een hoop herrie maken. Ook zal het vaak een grote rommel in het huis zijn en daardoor niet altijd ‘jouw’ huis meer voelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de verbouwing zo aangenaam mogelijk te laten lopen, en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Bereid je goed voor

Bij een verbouwing zal er een hoop in de war worden gegooid. Zorg er dan ook voor dat je je hiervoor op voorbereid, je wilt namelijk dat je dagelijkse leven gewoon door kan blijven gaan. Dit kan erg lastig zijn, want het kan zomaar zijn dat het huis een tijdje geen functionerende badkamer, keuken of verwarming heeft. Wees hierop voorbereid en verzin hier oplossingen voor. Zo kan je met een oventje of magnetron van marktplaats het wel even volhouden zonder keuken en als je familie of vrienden in de buurt hebt kan je daar vast wel zo nu en dan douchen. 

Het kan ook zomaar zo zijn dat je bepaalde meubels en spullen nergens meer kwijt kan. Als dat het geval is kan je denken aan een opslagruimte huren. Je kan hier makkelijk en tijdelijk je spullen kwijt en deze ruimtes zijn door heel het land. Zo heb je een opslagruimte Almere waar je al je spullen kwijt kan.

Maak vooraf keuzes maar wees daarna flexibel

Niks is vervelender dan dat je tijdens de verbouwing nog bepaalde keuzes moet maken. Als je nog een keuken moet uitzoeken of moet bepalen wat voor vloer er in komt moet je deze keuzen maken voor de verbouwing. Dit klinkt misschien logisch, maar genoeg mensen denken alvast aan de verbouwing te kunnen beginnen. Als je deze keuzes niet van te voren maakt moet je dit doen tijdens de verbouwing en dat zorgt niet alleen voor meer stress, maar het kan ook veel duurder uitvallen dan je van te voren had gedacht!

Of je het nou zelf doet of laat doen. Er kan van alles gebeuren waardoor de klus langer duurt dan gedacht. Dit is vervelend, maar raak hierdoor niet in paniek en wees flexibel. Vaak kunnen ze in de avond of in het weekend de misgelopen tijd in halen en als je hier aan mee werkt ben jij ook sneller klaar met de verbouwing. Ideaal is het niet, maar het loont wel om flexibel te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *