Een zwembad bouwen doe je gewoon zelf

Een zwembad bouwen doe je gewoon zelf

Een permanent inbouwzwembad graven is niet een klusje dat je zomaar even doet. Vaak heb je hier professionele hulp bij nodig en of een bedrijf met graafmachines. Naast dat het ontzettend veel tijd en geld kost, neemt een zwembad ook nog eens ontzettend veel ruimte van jouw tuin in beslag. Ook in de winter als je jouw zwembad niet gebruikt. Een opblaas of opzetzwembad dat je zelf kunt opbouwen een de perfecte oplossing. In deze blog lees jij de laatste ins and outs over verwijderbare zwembaden. Kijk ondertussen even op Vikingchoice. Daar vind je de beste zwembaddeals  voor aankomend zomerseizoen.

Van peuterbad tot megagroot XXL zwembad

Nu de zwembaden niet altijd even toegankelijk meer zijn en een strandvakantie er dit jaar waarschijnlijk ook niet meer inzit kun je niets anders doen dan gewoon jouw eigen zwembad op te bouwen. We kennen 2 soorten zwembaden voor tijdelijk gebruikt. Opblaaszwembaden en opzetzwembaden. Een opblaaszwembad kent iedereen wel. Van klein peuterbad tot opblaasbare jacuzzi. Opblaaszwembaden zet je heel snel op. Het nadeel is wel dat opblaaszwembaden maar tot een bepaalde grote gaan. Wil je liever een zwembad XXL? Dan heb je een opzetzwembad nodig. Een opzetzwembad heeft een eigen frame constructie dat je vooraf op moet bouwen, voor het zwembad gevuld kan worden met water.

Waar je op moet letten als je een opzetzwembad opbouwt

Het opzetten van een opzetzwembad kan wat lastiger zijn dan je vooraf dacht. Een frame, een waterpomp met slangen en een mega groot canvas waar duizenden liters water ingaan. Wanneer je een opzetzwembad gaat opbouwen begin je met de ondergrond waarop het zwembad komt te staan. Maak de vloer steen, stokjes, bladvrij. Bij voorkeur gebruik je zelfs een speciaal grondzeil of rubberen vloertegels om het zwembadzeil te beschermen tegen vloer. Vervolgens leg je het canvas plooivrij uit op de grond, waarna je het frame gaat opbouwen en koppelt met het canvas. Nu nog even de pomp en het filter aansluiten. De perskant is altijd de bovenste aansluiting. Zorg er altijd voor dat de pomp goed ontlucht is voor je hem gaat gebruiken.

Is jouw zwembadwater wel PH-neutraal?

Zwemmen in een zwembad gaat niet zomaar. Door het grote aantal liter water in de zwembaden is het belangrijk dat je controleert of het zwembadwater wel PH-neutraal is. Zwembad water kan verzuurd raken of is juist niet zuur genoeg om alle bacteriën aan te pakken. Let op dat je chloortabletten alleen toevoegt via een chloordispenser. Wanneer je een chloortablet zomaar in het zwembad gooit kan dit kleurverschillen veroorzaken aan het canvas. Of erger nog, bij direct contact kan het irritatie aan de huid veroorzaken. Met een PH-teststrip of een digitale PH-tester meet jij de waarde van het water voor je gaat zwemmen. PH-waardes meet je tussen de cijfers 1 en 14, waarbij 7 PH-neutraal is. Optimaal zwembadwater heeft een PH-waarde tussen de 7.2 en 7.6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *