Elektrische veiligheidstips voor thuis

De meeste woningbranden zijn te voorkomen als elektrische systemen goed worden onderhouden en indien nodig, worden bijgewerkt. Versleten of defecte stopcontacten zijn te vaak in gebreke gebleven. Als u alle stopcontacten regelmatig controleert op schade of verslechtering en deze vervolgens herstelt, vermindert u uw risico op een woningbrand en andere ongevallen. In dit artikel leest u meer.

Inspecteer uw stopcontacten 

Om elektrische branden en elektrische schokken te voorkomen loont het om periodiek een controle van alle stopcontacten uit te doen. Zorg ervoor dat de afdekkingen allemaal intact is en geen zichtbare draden of openingen aanwezig zijn tussen het stopcontact en de omliggende muur. Scheuren of gaten in stopcontacten moeten worden vervangen of gerepareerd worden. Het is veel beter om een professioneel elektricien in te huren wanneer u bezig bent met reparaties. Erkende elektriciens van Schneider Electric zijn getraind om problemen veilig op te lossen en zorgen ervoor dat uw elektrische systeem in orde blijven. Zelfs als u geen expertise inhuurt om eenvoudige reparaties en vervangingen van stopcontacten te doen, moet u alle juiste veiligheidsmaatregelen te volgen.
Hoe je dit moet doen kun je ook lezen op https://nlshop.se.com/  

Beschadigde en Verkeerd Geïnstalleerde Stopcontacten 

Een belangrijke oorzaak van elektrische ongevallen in het huishouden is de aanwezigheid van stopcontacten die niet goed zijn geïnstalleerd of onderhouden. Doe regelmatig inspecties van al uw stopcontacten, vooral die zich in gebieden bevinden met veel gebruik, zoals de keuken en de badkamer. Alle elektrische apparaten, vooral die in de keuken en badkamer, moeten worden geïnstalleerd op een hoogte die hen uit de buurt van water houdt. Stopcontact behuizingen moeten alle bedrading omsluiten en goed worden vastgemaakt. Zorg ervoor dat u gebarsten behuizingen onmiddellijk vervangt. Als de behuizing scheurt of breekt, verwijdert u deze, maar schakelt u eerst alle elektriciteit in huis uit. Controleer losse stekkers om ervoor te zorgen dat ze geen slijtage hebben, omdat ze aanzienlijke potentiële veiligheidsrisico’s kunnen opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *