Energie besparen dat doe je zo

We leven in een tijd dat het ontzettend belangrijk is om mee te denken aan het verbeteren van het milieu bijvoorbeeld door middel van energie besparen. Iedereen kan hierin zijn of haar steentje bijdragen door al kleine aanpassingen binnen huis te doen door middel van bijvoorbeeld de lampen in het huis te vervangen voor LED lampen.

Door gloei- en halogeenlampen te vervangen door LED lampen is een hele goede zet. LED lampen zijn 85% zuiniger dan gloeilamp en verbruikt 75% minder stroom dan een halogeenlamp. De aanschafprijs van LED lampen zijn wel hoger dan gloei- en halogeenlampen, maar op de langere termijn door minder stroom te verbruiken levert je dit uiteindelijk veel meer op. En nog belangrijker het is beter voor het milieu, en we willen allemaal wel een goede toekomst omtrent milieu en duurzaamheid. 

Door je huis efficiënt te verlichten kun je flink wat energie besparen, bijna alle impact van verlichting op het milieu komt door de elektriciteit die nodig is om lampen te laten branden. Dat is een van de redenen waarom het zo ontzettend belangrijk is om de gloei- en halogeenlampen te gaan vervangen voor LED verlichting. LED lampen bestaan er in alle soorten tinten en maten waardoor er voor ieder keuze genoeg is. De energie die het kost om een ledlamp te produceren win je binnen 300 branduren terug dus dat is ontzettend snel! Daarnaast is de levensduur van LED lampen vele malen langer dan een gloei- en halogeenlamp. Zo heeft een gloeilamp 1000 branduren, een halogeenlamp 2000 branduren en een LED lamp 50.000 branduren. Een duurdere lamp denk je? Maar uiteindelijk vele malen goedkoper door dat de lampen zichtbaar veel langer meegaan. 

Ben je benieuwd wat voor verschillende soorten LED lampen beschikbaar zijn die aan jou persoonlijke behoeften voldoen? Kijk dan eens bij yourlight.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *