Enkele tips om je huis te isoleren 

Het meest besproken onderwerp op dit moment is: de hoge gasprijzen. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat dit het onderwerp van gesprek is. De meeste huishoudens hebben er last van, de hoge kosten voor gas. Nu zijn er een aantal manieren om de kosten te beperken, waaronder de gaskraan dicht draaien, maar daar zit niet iedereen op te wachten. Dan toch maar je huis isoleren? Voor huiseigenaren kan het op dit moment voordelig zijn, omdat je vanaf volgend jaar subsidie kunt krijgen voor het isoleren van je huis.  

Waarom is isoleren zo fijn voor je huis? 

Mocht je huis niet goed geïsoleerd zijn, dan kan het zijn dat de warme lucht uit je huis ontsnapt, waardoor je huis van binnen koud aanvoelt.  Hoe minder isolatie een ruimte heeft, hoe kouder het kan worden. Dat wil je natuurlijk niet. Zeker niet als de tempratuur buiten het vriespunt bereikt. Isoleren zorgt er dus voor dat de warmte zoveel mogelijk binnen blijft, waardoor jij kunt genieten van de warmte en geen dekentje hoeft te pakken. Je hoeft minder te stoken, doordat de warmte goed blijft circuleren in de ruimte. Dit bespaart je uiteindelijk geld.  

Manieren om je huis te isoleren 

Nu je weet dat isoleren veel doet met de warmte van je huis is het goed om na te gaan welke manieren je kunt toepassen om je huis te isoleren. Je kunt kiezen voor verschillende opties, waaronder je ramen voorzien van met dubbelglas. Veel huizen zijn inmiddels voorzien van dubbelglas of HR++ glas. Mocht je dit niet hebben, dan is het zeker de investering waard. Er gaat namelijk veel warmte verloren via de ramen. Heb je niet de mogelijkheid om je ramen te vervangen? Ga dan eens op zoek naar isolerende raamfolie.  

De volgende opties kunnen zijn: het isoleren van je vloeren en muren. Er gaat veel warmte verloren door je vloeren en muren. Bij een vloer is het zeker fijn als deze goed geïsoleerd is, want daardoor krijg je niet van die koude voeten als je erop loopt. Je kunt de vloeren en muren isoleren met PIR isolatie van 80 mm of PIR isolatie van 100 mm. Let wel altijd op welke ruimte je wilt isoleren, want een badkamer heeft een ander soort isolatie nodig dan een dak. Dat geldt ook voor de muren. Hiervoor kun je het beste kiezen voor PIR + gips isolatieplaten. Het heeft een goede isolatiewaarde, is makkelijk te plaatsen en is volledig afgewerkt.  

Dit zijn natuurlijk allemaal grote maatregelen, als het gaat om het isoleren van je huis, maar het is ook zeker mogelijk om kleine aanpassingen te doen aan je huis. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van tochtstrippen en gordijnen die de warmte binnen houden en niet laten ontsnappen. Mocht je weinig thuis zijn, dan is het misschien wel een idee om de verwarring lager te zetten. En je kunt natuurlijk nog altijd kiezen voor een dikke trui en dikke sokken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *