Glas in lood ramen: uit de mode of juist modern?

Glas in lood ramen: uit de mode of juist modern?

Het gebruik van glas in lood ramen is een enorm oude techniek. Vaak wordt er bij glas in lood ramen gedacht aan kerken. Dit is logisch, want veel kerken die vroeger zijn gebouw maakten inderdaad gebruik van dit soort ramen.

Het was vroeger niet mogelijk om ramen te maken uit één geheel. Vandaar dat er meerdere stukken gekleurd glas tegen elkaar werden geplaatst in een loodlijst.

Dit maakte ruimte voor indrukwekkende kunstwerken en figuren die je nu vaak tegenkomt in herenhuizen en kerken. De lichtinval wordt beïnvloed door de vele kleuren die de stukken glas hebben.

Glas in lood is een eeuwenoude techniek die ook te verwerken is in een modern huis.

Zelf een ontwerp kiezen

Glas in lood ramen kunnen naar eigen wens worden vormgegeven. Ondertussen is de huidige techniek er zeer op vooruitgegaan. Je kunt zelf een patroon of ontwerp kiezen dat jij vindt passen binnen de woonomgeving. Dit kan een subtiel ontwerp zijn met enkele stukken gekleurd glas, of een indrukwekkend patroon met felle kleuren.

Online kun je veel voorbeeldontwerpen vinden van glas in lood ramen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Edelglas om ideeën op te doen over de eindeloze mogelijkheden om glas in lood ramen vorm te geven binnen jouw huis.

Een echte sfeermaker

Wanneer je glas in loodramen kiest met een ontwerp dat aansluit op jouw huis, kan het een ware sfeermaker zijn. Kleuren bepalen vaak de sfeer.

De ontwerpen bepalen de stijl van de kamer. Voor een wat ouderwetse stijl kies je voor meerdere felle kleuren bij elkaar in een duidelijk patroon of als afbeelding. Wat subtielere kleuren met een strak patroon geven de ruimte een modernere uitstraling.

Glas in loodramen op maat

Glas in lood ramen kunnen op maat gemaakt worden. Naast ramen, kun je vaak ook deuren met glas in lood laten maken. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en samen met een specialist is het altijd mogelijk om tot een ontwerp te komen wat binnen jouw smaak valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *