Het beschermen van de natuur

Het opwarmen van de aarde een halt toeroepen

Tegenwoordig wordt er steeds meer gedaan om de opwarming van de aarde terug te dringen. We kunnen zo niet doorgaan. Zouden we dat namelijk wel doen en de aarde zal nog een paar graden in temperatuur stijgen, dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. De ijskap zal smelten, zware stormen zullen toenemen en ook gebieden worden groter waar het uitzonderlijk droog zal worden, maar ook gebieden waar er veel overstromingen zullen plaatsvinden. Om dat te voorkomen, zal er ook tijdens het bouwen van huizen daar rekening mee worden gehouden. Daarom worden er steeds vaker eco-bouwmaterialen gebruikt. Er worden steeds weer nieuwe eco-bouwmaterialen in de praktijk gebruikt, maar de doelstelling blijft gelijk. We trachten het milieu te beschermen. Door eco-bouwmaterialen te gebruiken zal er minder CO2 worden uitgestoten. Ook, door het gebruik van gerecyclede bouwmaterialen, wordt het milieu minder belast. Het afval van producten wordt minder. Er worden ook weer steeds nieuwe isolatiematerialen gebruikt. Zo wordt er tegenwoordig vaak voor katoen gekozen, het is een materiaal dat hergebruikt kan worden en het heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Het zorgt ervoor dat het tijdens de zomermaanden heerlijk koel binnen blijft en tijdens de windermaanden lekker warm.

Betonstuc in woningen

In veel moderne woningen wordt betonstuc als afwerklaag gebruikt. Het is een gezonde en vooral ook goede afwerkvloer die vaak in een badkamer en keuken wordt gebruikt. Betonstuc als afwerkvloer is niet alleen waterdicht, maar ook onderhoudsvriendelijk. Betonstuc is een materiaal dat is samengesteld uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Het is een laag die slecht 2 tot 3 mm bedraagt. Ook voor wanden wordt het materiaal gebruikt. Het is in veel kleuren toepasbaar en het wordt vaak toegepast als een ecologische afwerking van een woning.

Houtvezel isolatie platen

Tijdens het bouwen wordt, op die plaatsen waar het mogelijk is, gebruik gemaakt van houtvezel isolatie platen. De houtvezel isolatie platen kunnen gebruikt worden als afwerking bij een dak. De houtvezel isolatie platen worden gemaakt uit de reststroom van de houtindustrie. De reststroom van het hout met een lage economische waarde wordt omgezet in een hoogwaardig isolatiemateriaal. Door gebruik te maken van een natuurlijk bindmiddel worden de vezels gebonden tot maatvaste, strakke homogene isolatieplaten. De gebruikte houtvels zijn een volledig circulair isolatiemateriaal. Ze zijn CO2-negatief. De houtvezel isolatie is gemakkelijk te verwerken en het is een dampopen plaatmateriaal. Tijdens het productieproces worden de houtsnippers nog fijner gemaakt. Daarna wordt het geheel gekookt. Daarna kan het materiaal droog en nat verwerkt worden. We gebruiken zoveel mogelijk de natuurlijke producten om mens en dier te beschermen tegen het veranderende milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *