Het bouwen van een nieuwe schuur

Staat jouw tuin vol met fietsen en heb je geen plek om je tuinmeubelen op te bergen in de winter? Denk er dan eens aan om een schuur te bouwen in je tuin. Hierdoor oogt je tuin direct minder rommelig en heb je een ruimte om je spullen veilig op te bergen. Lees onderstaande tips voor het bouwen van een nieuwe schuur.

Tip 1: Een goede voorbereiding

Het klinkt misschien cliché, maar een goede voorbereiding is echt het halve werk. Bedenk wat je allemaal in je schuur wil zetten en hoeveel ruimte je dus nodig hebt. Kijk verder of je vergunningen nodig hebt en hoeveel het bouwen van een nieuwe schuur gaat kosten. Heb je niet genoeg ruimte om alle fietsen en afvalcontainers en tuinmeubelen in je schuur te zetten? Denk dan eens aan een kliko ombouw. Hiermee staan je afvalcontainers toch uit het zicht, maar hoef je ze niet in je schuur te zetten.

Tip 2: Tuinhuis combineren met je nieuwe schuur

Als je dan toch een nieuwe schuur gaat bouwen, kun je ook kiezen voor een schuur met een dubbele functie. Zeker als je een tuin hebt die op het noorden staat, kan het handig en leuk zijn om een tuinhuisje te hebben. Door dit te combineren met de schuur heb je een stukje opbergruimte en een overkapping waaronder je kunt zitten.

Tip 3: Uitvoering

Niet iedereen kan natuurlijk zelf een schuur bouwen. Houd hier daarom ook rekening mee met je budget. Zelf uitvoeren is natuurlijk een stuk goedkoper, maar soms kan het beter zijn om een professionele vakman in te huren. Doe je namelijk dingen verkeerd in bijvoorbeeld de fundering, dan lopen de kosten flink op om dit te repareren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *