Ideeën om een kelder om te toveren

Als iemand de kelder binnen gewandeld komt? Staat diegene versteld? Of zal diegene snel weer het trappetje oprennen? Precies. De meeste mensen die een kelder hebben doen er niets mee. Dan is het gewoon een vies rommelhok waar niemand durft te komen. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een kelder kan namelijk goed omtovert worden tot iets waar mensen versteld van staan. Hieronder zijn daarvoor een aantal ideeën te vinden.  

Schoonmaken 

Stap 1 om de kelder om te toveren is altijd schoonmaken. Het is nu nog een vies rommelhok. Gooi alle troep zonder waarde in de afvalcontainer. Geef waardevolle spullen een waardige opbergplek. Haal alle spinnenwebben weg en maak het helemaal schoon. Als de kelder vochtige muren heeft is het goed om dit probleem eerst op te lossen. Anders kunnen er vochtproblemen ontstaan en wordt de kelder onleefbaar.  

Mancave 

Een kleder is perfect om een mancave van de maken. Zet er een oude bank neer met een hoop kleden. Installeer een mooie tv met een aantal games. Uiteraard zet je er een koelkast vol bier neer. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat deze koelkast ook een vriesvak met pizza’s heeft. Misschien heb je toevallig nog een combimagnetron liggen die ook in de mancave kan worden geïnstalleerd. Hang wat gezellige lichtjes op en zorg voor een goede geluidsbox. Nu is de kelder de favoriete plek van elke man in huis en niet langer een vies rommelhok.  

Wijnkelder 

Als de investering voor volledig uitgeruste mancave te veel is, maar je hebt wel een degelijke wijncollectie in huis, kan je de kelder omtoveren tot wijnkelder. Hiervoor hoef je de kelder alleen helemaal schoon te maken en er een mooi wijnrek neer te zetten. Zorg voor een schone ruimte met normaal licht. Het moet natuurlijk wel een plek zijn waar je ook naar binnen kan wandelen voor een wijnproeverij. De vochtigheidsgraad voor een wijnkelder moet tussen de 60% en 70% liggen. De ruimte moet dus zeker niet te droog zijn, maar dat betekent niet dat je vochtproblemen kan laten. De vochtigheid moet juist stabiel gehouden worden en je wil geen schimmels in de kelder.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *