Ingebouwde of vrijstaande koelkast?

Bouwt of renoveert u dit jaar een keuken? Een van de belangrijkste keuzes die u tijdens het proces zult maken is de keuze tussen een vrijstaande of een ingebouwde koelkast. Als je niet kan kiezen tussen beide optie is het een goed idee om deze blog te lezen.

Vrijstaande Koelkasten

Vrijstaande koelkasten zijn de meest voorkomende koelapparaten. Ze zijn over het algemeen minder duur dan de inbouwmodellen en ze zijn ontworpen voor een eenvoudige verhuizing als u uw apparaat moet verplaatsen. Vrijstaande koelkasten zijn er in modellen met een volledige diepte die voorbij uw keukenkastjes uitsteken, of in modellen met een diepte van 24″ die ontworpen zijn om uw kasten niet te overschrijden. Een van de voordelen van een vrijstaande koelkast is deze optionele diepte voor huiseigenaren die graag een ruim interieur in de koelkast hebben.

Nadelen

Er zijn enkele nadelen aan vrijstaande koelkasten als ze worden vergeleken met hun ingebouwde neven en nichten. Hoewel ze jarenlang goed zullen werken met de juiste reiniging en onderhoud, hebben ze meestal een kortere levensduur dan inbouwkoelkasten. Sommige huiseigenaren voelen zich beperkt door de 36″ breedte, en hoewel vrijstaande koelkasten in 24″ modellen komen, zullen ze uiteindelijk niet perfect gelijk lopen met de meeste kasten.

Ingebouwde koelkasten

Ingebouwde koelkasten zijn populair onder huiseigenaren die houden van een naadloos, high-end keukenontwerp. Over het algemeen is de inbouwkoelkast groter dan een vrijstaand model , ze zijn meestal wel minder diep, zodat ze naadloos kunnen worden geïnstalleerd op gelijke diepte met de keukenkastjes. Ze zijn er in veel verschillende maten en kunnen tot 48″ breed zijn. De meeste ingebouwde koelkasten hebben de compressoren aan de bovenkant (in tegenstelling tot de onderkant bij de meeste vrijstaande modellen).

Nadelen

Als er nadelen zijn aan ingebouwde koelkasten, dan is het wel zo dat ze meer kosten dan vrijstaande koelkasten en dat ze niet gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze moeten professioneel worden geïnstalleerd en aan de muur worden bevestigd.

Wat is voor u de beste keuze?

Als u zich richt op een naadloos ontwerp en een apparaat met een lange levensduur, en als de kosten geen probleem zijn, wilt u waarschijnlijk kijken naar een ingebouwde koelkast. Afhankelijk van de ontwerpkeuzes die u hebt gemaakt voor de rest van uw keuken, zal deze waarschijnlijk goed passen. Als een spoelend uiterlijk niet zo’n prioriteit voor u is en u wilt een apparaat dat meer diepte in het interieur heeft, gemakkelijk kan worden verplaatst en niet professioneel hoeft te worden geïnstalleerd, bent u waarschijnlijk meer geïnteresseerd in een vrijstaand model.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *