Jouw droomhuis bouw je met onderstaande tips!

Het zit al jaren in je hoofd en nu is het zover, tijd om de knoop door te hakken! Jij wilt nu echt je eigen droomhuis laten bouwen. Hiervoor moet je wel je zaken op orde hebben en de juiste voorbereidingen hebben getroffen. Want hoe pak je dat nou eigenlijk aan: het laten bouwen van je droomhuis? Je leest het in deze tips.

Maak een moodboard

Het zit voornamelijk in je hoofd hoe je droomhuis eruit ziet, dus het wordt tijd om dit concreet op papier te zetten. Het is belangrijk om in beeld te krijgen wat je nou precies wilt: hoe ziet jouw droomhuis eruit? Een tip van ons: schrijf alles op wat in je opkomt. Hoe wil je dat je huis er van buiten uitziet? Heb je een tuin of balkon en wil je een plat dak of een schuin dak? Daarnaast moet je natuurlijk ook gaan bedenken hoe je jouw huis er van binnenuit wil laten zien: hoeveel badkamers wil je, hoeveel slaapkamers zijn er nodig, wil je dat alles open is of juist gesloten van elkaar? Ga lekker aan de slag met je plannen, plaats alle voorbeelden, kleuren en materialen bij elkaar op een moodboard.

Kies een goede buurt uit

De plek waar het huis van je dromen komt is ook niet geheel onbelangrijk. Hou jij bijvoorbeeld van veel rust en weinig rumoer, zorg dan dat je zoekt naar een bouwkavel die niet te dicht bij het centrum ligt. Hebben jullie een kinderwens? Dan is het verstandig om rekening te houden met scholen en sportclubs.

Bij de aankoop van een bouwkavel is het verstandig om rekening te houden met de grootte. De kavel moet wel groot genoeg moet zijn voor jouw droomhuis. Je wil natuurlijk voorkomen dat je straks een heel huis hebt bedacht en ontworpen, en dat het stuk grond eronder te klein is. 

Budget

Om jouw droomhuis werkelijkheid te maken, moet je natuurlijk wel over een bepaald budget beschikken. Ga in gesprek met een financieel adviseur, samen met deze persoon zal je een financieel plan gaan opstellen. Vervolgens bepaal je samen wat het gewenste budget hiervoor is en of je dit budget er voor over hebt. Als je dit budget hebt vastgesteld, vraag jezelf dan af: voldoet mijn budget aan alle kosten die ik ga maken met het bouwen van mijn droomhuis? Zo nee, dan zou je wat punten moeten heroverwegen. Zo ja: dan kan het bouwen beginnen! 

Ga voor een goed bouwbedrijf

Wanneer je de stap zet om een huis te laten bouwen, is het handig om een aannemer in te schakelen. Een aannemer is een expert in huizen en coördineert het hele bouwproces van begin tot einde. Zo zorgt hij of zij je onder andere dat de technische aspecten in orde zijn, er genoeg personeel is om te bouwen en houdt hij of zij contact met alle partijen die bij de verbouwing betrokken zijn. Ook wordt de werkplaats ingericht door de aannemer en coördineert hij of zij de materiaal inkoop. De meeste aannemers zullen eens in de X aantal jaar een minikraan kopen, net als een nieuwe bulldozer en andere bouwmachines. Het gebruik van deze machines zit in de prijs, dus je hoeft je geen zorgen te maken: je hoeft zelf geen minikraan of andere bouwkraan te huren.

Let er bij het kiezen van een aannemer op, dat hij of zij niet alleen de werkzaamheden goed uitvoert, maar dat er ook een goede persoonlijke klik is. Je zal namelijk veel tijd met deze persoon door gaan brengen.

Hopelijk helpen deze tips je een stap verder in het bouwen van jouw droomhuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *