Kunstgras, een echte aanrader!

Heb je het aanleggen van kunstgras al eens overwogen? Dit is echt een aanrader en heeft heel wat voordelen vergeleken met een natuurlijk gazon. Of het nu gaat om een terras, een tuin of een balkon, kunstgras is een ideale optie.

Blijft altijd mooi

Het gazon vraagt altijd om extra aandacht. Of je krijgt last van gele of bruine vlekken of op een aantal stukken wordt het gazon kaal. Zeker als je het gras intensief gebruikt, loop je deze risico’s. En wat denk je van warme en droge zomers? Daar wordt een gazon absoluut niet mooier van. Laat je kunstgras aanleggen, dan heb je geen last van deze problemen. Dit blijft het hele jaar mooi. Je krijgt geen last van lelijke dode stukken in het gazon.

Handig op het balkon

Natuurlijk leg je op een balkon geen gazon aan. Maar waarom zou jij op je dakterras, op je balkon of bij je penthouse niet genieten van prachtig groen? Kunstgras is een prima oplossing. Je zult zien dat het resultaat mooier is dan je ooit kon bedenken. Een voordeel van een stukje groen is dat je balkon groter lijkt dan voorheen. Het enige wat je nog hoeft te doen is een paar bloembakken plaatsen en je balkon is op en top gezellig. Zonder dat je te maken hebt met veel onderhoud.

Nooit meer grasmaaien

Natuurlijk kan het een hobby van je zijn, maar de meeste mensen zitten ’s avonds liever met een glas wijn op hun loungebank dan dat ze het gras gaan maaien. Met een gazon is dat toch iets dat elke keer weer terugkomt. Ben je aan het maaien, dan zie je meteen die lelijke kale plekken. Kies voor kunstgras en je kunt de grasmaaier meteen verkopen.

In verschillende prijsklassen

Ben je bang dat het aanleggen van kunstgras ver boven jouw budget gaat? Dat is absoluut niet iets waar je bang voor hoeft te zijn. Het is niet van te voren te zeggen hoeveel het precies kost. Hoe groot is je tuin? Gaat het om een balkon of een redelijk grote achtertuin? Leg je het zelf aan of laat je dit door een professional doen? Welke kwaliteit wil je het liefst? Uiteraard zijn dit allemaal factoren die meespelen als het gaat om de prijs. Laat een offerte maken en je weet precies waar je aan toe bent. Je zult zien dat de kosten heel erg meevallen. Dus weer een groot voordeel van kunstgras.

Makkelijk aan te leggen

Ook al heb je niet echt groene vingers, kunstgras leggen is niet moeilijk. Natuurlijk kun je dit werk uitbesteden, maar met een beetje uitleg kun je dit zeker ook zelf. Je rolt de grasrollen uit en daarna lijm je ze met een speciale lijm aan elkaar vast. Omdat het kunstgras meestal niet op maat geleverd wordt, moet je het zelf in de juiste vorm knippen. In de praktijk blijkt dat heel wat mensen zelfs genieten van het zelf leggen van het kunstgras. De handleiding vertelt je precies wat je moet doen en anders kun je altijd nog even op het internet kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *