Laat de verhuizing van jouw bedrijf probleemloos verlopen

We kunnen wel stellen dat verhuizen van niemand de favoriete bezigheid is. Toch ontkomen we er niet aan als het tijd is om een nieuwe stek te betrekken. Maar ook wanneer het voor jouw onderneming tijd is om naar een ander kantoor te vertrekken, ontkom je niet aan het inpakken van alle spullen, dozen labelen en het nodige sjouwen. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen om de verhuizing van jouw onderneming probleemloos te laten verlopen.

Een goede organisatie is de sleutel

Veel mensen vergeten dat de basis van een soepele verhuizing eigenlijk een goede organisatie is. Je weet het niet altijd maanden van tevoren, maar start in ieder geval met de planning op het moment dat je weet dat je met je bedrijf naar een ander kantoor gaat. Zo kan je gefaseerd spullen inpakken, de dozen de goede labels geven (denk ook goed na over je labelsysteem), je personeel aansturen en je klanten inlichten op welke dagen je wellicht even niet bereikbaar bent.

Handige tools

Wanneer je bedrijf op de derde etage zit, dan is het niet altijd even handig om steeds op en neer te lopen om alle spullen in te laten tijdens een verhuizing. Zeker wanneer het aankomt op bureaus en computers. Kijk in dit geval ook goed naar de beschikbare tools. Een verhuislift huren kan je bijvoorbeeld al heel wat werk schelen. Je takelt zo alle spullen naar beneden via het raam en laadt het vervolgens zo in de verhuiswagen. Dit is natuurlijk ook handig bij een verhuizing in de privésfeer en een piano bij je inboedel hoort.

Snel weer bereikbaar zijn voor je klanten

Je wilt natuurlijk niet dat jij en je klanten hinder ondervinden van de verhuizing. Zo snel mogelijk weer bereikbaar zijn en de werkzaamheden hervatten, daar draait het om. In dit geval is het handig om in je planning ook mee te nemen wanneer alles wordt aangesloten op de nieuwe locatie. In veel gevallen is het ook mogelijk om hier een specialist voor in te huren, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Deze vakman zorgt dat alle bekabeling is aangelegd en alle apparaten zijn aangesloten op het moment dat de rest wordt verhuisd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *