Ladder kopen? Waar moet ik op letten?

Ben je op zoek naar het kopen van een geschikte ladder, maar verdwaal je in het grote aanbod en zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom is het verstandig om jezelf van te voren de vraag te stellen voor welke werkzaamheden je een klusladder nodig hebt, Denk hierbij aan; 

  • Voor welke klus/klussen heb ik een ladder nodig? 
  • Op welke hoogte moet ik gaan werken? 
  • Naar wat voor soort ladder ben ik op zoek?  

Hoe weet je welke ladder je moet kopen? 

Als je duidelijk hebt voor welke klus/klussen je een ladder wilt aanschaffen kun je al vele soorten ladders wegstrepen die niet geschikt zijn voor jouw werkzaamheden. Stel je bent schilder en je wilt een plafond witten, dan is het prettiger werken met een “Reformladder”. Deze ladder kan in de zogeheten “A” stand worden gezet en kan vervolgens vrijstaand gebruikt worden. (Net als een trap) 

Wanneer je een klus hebt waarbij je vaak moet verplaatsen van werkplek dan is het verstandig om een ladder te kopen die niet te zwaar is. Nu je dit weet kun je ook de andere ladders met een te zwaar gewicht wegstrepen van je lijstje en ben je weer een stuk dichter bij jouw geschikte model. 

Werkhoogte bepalen is ook van belang. Wil je bijvoorbeeld op een zomerse dag de dakgoten gaan schoonmaken dan is de werkhoogte erg van belang. De werkhoogte is niet de hoogte van de ladder, maar op welke hoogte je kunt werken met je armen boven je lichaam. De sport van een ladder waar je maximaal op mag staan is de vierde sport van boven. De werkhoogte is dus hoe hoog je kunt werken vanaf de vierde sport van boven. 

De laatste vraag die je jezelf kunt stellen is; hoe vaak heb ik de ladder nodig en is hij voor professioneel gebruik, of particulier gebruik. Er zit veel verschil tussen deze categorie ladders. De Professionele industrie-ladders zijn vaak een stuk zwaarder en robuuster. Deze zijn geschikt voor zwaardere klussen en zal je vaker nodig hebben dan een ladder voor particulier gebruik die je af en toe eens uit de schuur haalt om de dakgoten schoon te gaan maken. 

Wat voor soort ladders zijn er te koop? 

Voor iedere klus is er een geschikte ladder te koop. De meest populaire ladders zijn; 

enkele, dubbele en driedelige ladders  

  • Enkele ladders zijn licht in gewicht en geschikt voor simpele werkzaamheden.
  • Dubbele ladders zijn zowel voor particulier als professioneel gebruik te verkrijgen en zijn in verschillende formaten beschikbaar. Dubbele ladders zijn verkrijgbaar als reformladder en opsteekladders. 
  • De driedelige ladders zijn er ook voor zowel particulier als professioneel gebruik, maar deze ladders zijn bij de grotere formaten iets zwaarder in gewicht. Deze ladders zijn te gebruiken als reformladder, maar ook als opsteekladder. Deze klusladders bestaan uit drie delen die uitschuifbaar zijn en zo tot grote hoogte kunnen komen. 

Wel een ladder kopen of juist niet? 

Zoals eerder genoemd is het verstandig om vast te stellen voor welke klus je wat nodig hebt. Misschien kom je er wel achter dat andere klimmaterialen veel geschikter voor je zijn. Waarbij je in eerste instantie aan een ladder zit te denken zou ook een rolsteiger, of een kamersteiger van pas kunnen komen. Een rolsteiger kan geschikter zijn wanneer je grotere gedeeltes van een dakrand moet gaan verven. Bij een rolsteiger sta je op een platform wat een stuk comfortabeler staat dan een lange tijd op een ladder. Hierbij is het dus ook weer verstandig om van tevoren goed na te gaan welk klimmateriaal geschikt kan zijn.

Overtuigt om een ladder aan te schaffen? 

Met deze tips kom je een stuk dichterbij het aanschaffen van de bouwladder die perfect bij je past. Kom je er nu nog niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact op met Laddersenrolsteigers.nl, wij helpen je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *