Last van vocht in de kelder?


Er is niets onlogisch aan het feit dat veel mensen last hebben van een vochtige kelder. Grondwater oefent een sterke druk uit op ondergrondse constructies, vooral in vochtige periodes. Vooral het binnendringen van vocht en het doorsijpelen van bodemvocht langs de vloer veroorzaken problemen. De kimboekverbinding tussen de vloer en de wanden trekt bijzondere aandacht. Daarnaast zijn condensatie en lekkende leidingen nog twee belangrijke oorzaken van vochtproblemen in de kelder. Zo elimineert u de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen in uw kelder:

Grondwaterinfiltratie

De tweede belangrijke oorzaak van vochtproblemen in de kelder is de infiltratie van bodemvocht. De druk van het grondwater op uw keldermuren kan soms erg hoog worden. Niet elke kelder kan dit aan, en na verloop van tijd kunnen uw muren zelfs poreus worden, zodat u ook in de rest van uw huis last kunt hebben van opstijgend vocht. Er is nooit vocht in een kelder, maar het is altijd boven het maaiveld. U kunt dit probleem oplossen door een waterdichte coating aan te brengen op de binnenkant van uw keldermuren.

Condensatievocht in de kelder

Een koele ruimte als een kelder is een logische plek om condensatieproblemen te krijgen. Er is altijd vocht in de lucht, en het kan gemakkelijk condenseren op koele keldermuren. Het resultaat is dat de muren nat lijken. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen ventilatie is in de kelder. Door uw kelder meer te luchten, vermijdt u veel problemen zoals schimmel en onaangename geuren.

Lekkende leidingen

Water in de kelder wordt ook vaak veroorzaakt door lekkages in de waterleiding, afvoer of rioolbuis. Omdat leidingen niet altijd zichtbaar zijn, is het vaak onduidelijk wat de oorzaak is van het vochtprobleem. Het verschil met andere vochtproblemen is meestal dat dit type vochtprobleem plotseling en snel grote hoeveelheden water veroorzaakt. Het is dus meestal mogelijk om dit soort vochtproblemen te onderscheiden van andere problemen. De oplossing is natuurlijk om het lek te vinden en te dichten

Water komt binnen via de kimnaad

Het kimnaad is vaak een kwetsbaar gebied in de kelder. Het is de verbinding tussen de vloer en de muren. Als deze verbinding niet optimaal is, kan er langs deze route water in de kelder sijpelen. De beste oplossing is om de kimnaad uit te snijden en af te dichten met het product “Waterdrukbegrenzer”. Het is een snelwerkend middel dat perfect werkt in het geval van een acuut lek. Vervolgens kunt u de muur en de vloer behandelen met epoxyhars. Probeer deze problemen nooit zelf op te lossen maar schakel liever de hulp in van murprotec.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *