Leer je kind zo vroeg mogelijk bouwen

Veel ouders maken zich zorgen over hoe ze hun kinderen kunnen helpen de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om op school te slagen. Maar een nieuwe studie geeft aan dat een van de oudste en eenvoudigste speelgoed ter wereld, namelijk bouwstenen, precies dat zou kunnen doen.

Onderzoekers vonden enige indicatie dat begeleide interventies met speelblokken hielpen bij het verbeteren van de wiskundige vaardigheden van kinderen en het functioneren van leidinggevenden. Ze ontdekten ook dat de interventie die ze rond de speelblokken ontwierpen, meer nuttig was – in termen van rekenvaardigheid, cognitieve flexibiliteit en wereldwijd functioneel functioneren – voor de kinderen van ouders met een lage opleiding.

Spelen met blokken kan de schoolbereidheid van kinderen verbeteren

Door blokken aan te schaffen, kunnen kinderen concepten van ruimte en de fysieke eigenschappen van een object begrijpen. Omdat het vaak een gedeelde activiteit is, geeft het kinderen ook de kans om complexe taalinteracties en teamwork te oefenen. Bouwen met blokken is vooral handig voor kinderen in omgevingen waar een volwassene kan helpen de blokken in de hersenen van een kind aan specifieke vaardigheden te binden. Dat is wat begeleid spelen wordt genoemd.

Tips om het meeste uit de speelgoedblokken te halen

1. Betrek jonge kinderen door zelf deel te nemen – en deel te nemen aan ruimtelijke gesprekken

Bovenstaand onderzoek suggereert dat kinderen meer uit spelen met blokken halen als iemand laat zien hoe ze met ze kunnen bouwen. Kinderen hebben er ook baat bij als we met hen over ruimtelijke ideeën praten.

2. Moedig coöperatieve bouwprojecten aan

Jongere kinderen hebben soms hulp nodig om het ijs te breken, dus speel de rol van een feestgastheer om gezamenlijke bouwprojecten te starten.

3. Daag kinderen uit met specifieke bouwtaken

Vrijloopblokken spelen is belangrijk. Maar zoals we hebben gezien, is het waarschijnlijk dat kinderen ook speciale voordelen halen uit het proberen een structuur aan een sjabloon te koppelen. Stel om te beginnen een type structuur voor om te bouwen. U kunt afbeeldingen en diagrammen gebruiken om een ​​bouwproject te inspireren of te begeleiden. Een Grimms regenboog is hier ideaal voor. Met de regenboog van het merk Grimms kun je namelijk ontelbare figuren bouwen.

4. Vergeet niet dat fantasie een waardevol aspect van spelen is – speel zelfs met speelgoedblokken

Bouwspel lijkt zo duidelijk mechanisch, dat het eenvoudig is om alleen te denken aan de ontwikkeling van praktische technische vaardigheden. Maar kinderen profiteren ook van fantasie en schijngeloof.

Experimenten suggereren bijvoorbeeld dat kinderen creatiever en inventiever worden wanneer ze worden blootgesteld aan verhalen over magie. En het aanmoedigen van kleuters om fantasierijk, fantastisch, fantasiespel te doen, kan hen helpen betere vaardigheden voor de uitvoerende functie te ontwikkelen, zoals impulscontrole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *