Leer meer over de voordelen van beton trilnaalden

Ben je werkzaam in de bouw? Dan heb je vast en zeker regelmatig met beton te maken. Dit is niet gek, want beton is erg populair materiaal vanwege zijn vele voordelen. Het is erg stevig en wordt ook vaak vanwege zijn uiterlijk gebruikt. Echter is het wel belangrijk dat het beton goed wordt verdicht, zodat alle luchtbellen, die tijdens het storten zijn ontstaan, verdwijnen en de massa stevig is en blijft. Blijven er toch luchtbellen achter? Dan is dit een groot risico, omdat het beton kan scheuren, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat je het beton verdicht voordat het volledig is uitgehard. Dit kun je met verschillende machines doen, waarbij trilnaalden veel gebruikt zijn. Lees hier meer over deze beton trilnaalden.

Werking

Beton wordt op veel plekken gebruikt, zoals in tunnels, maar ook in vloeren van grote gebouwen. Hierbij is het altijd belangrijk dat de kwaliteit hoog is. Daarom moet je meteen na het storten trilnaalden in het nog natte beton plaatsen. Vervolgens zet je de naalden aan en ontstaan er trillingen. Deze zorgen ervoor dat de luchtbellen verdwijnen en het beton een stevige massa wordt. Heb je een dikke laag beton? Dan kun je het beste na iedere laag opnieuw de trilnaalden gebruiken om het beste resultaat te krijgen. Wanneer het beton helemaal luchtbelvrij is, kun je het met een afreibalk glad maken, zodat het er ook mooi uitziet. 

Vele voordelen

De trilnaalden verhogen de kwaliteit van het beton dus aanzienlijk. Hierdoor is de kans dat het beton scheurt minimaal en kun je het veilig in bijvoorbeeld een tunnel gebruiken. Hoewel er ook oppervlakte trilmachines bestaan die aan de constructie worden bevestigd, is een groot voordeel van de trilnaalden dat deze een maximale slagkracht hebben en tot diep in het beton kunnen doordringen. Hierdoor is het beton niet alleen aan de oppervlakte van hoge kwaliteit, maar ook in de diepere binnenlagen. Je kunt de betonnaalden bovendien erg plaatselijk inzetten, terwijl een oppervlaktetriller meteen het gehele oppervlak meeneemt. Hierdoor ben je in staat om kleine oppervlaktes in een groter geheel te bewerken. 

Zelf kopen?

Wil je graag zelf met trilnaalden werken? Bekijk het assortiment beton trilnaalden van Lievers Holland dan eens, want hier vind je geschikte trilnaalden voor jouw werkzaamheden. Bovendien kun je hier ook meteen een afreibalk kopen, zodat je het beton na het verdichten kunt egaliseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *