rolsteiger

Met de rolsteiger veilig aan het werk

De rolsteiger zien we vaak terug in het straatbeeld, let maar eens op. De ene woning wordt opnieuw geverfd, terwijl de andere buurman een schilder heeft ingehuurd die de hele woning weer mooi maakt. Het voordeel van rolsteigers? Veilig werken op hoogte, veiliger dan een ladder. In deze blog willen we u graag uitleggen waarom de aanschaf ervan nooit weggegooid geld is.

Wat is een rolsteiger?

De rolsteiger is een stellage op wielen waarmee u op hoogte aan het werk kan. Vaak wordt de steiger gebruikt door professionele timmermannen, schilders, etc… maar ook zien we veel meer de particulier die zijn huis aan het schilderen is. De stellages bestaan allemaal uit losse onderdelen zoals opbouwframes, platforms en schoren. Met al dit losse materiaal kunt u het product zo creeren tot de hoogte die u benodigd bent. Bent u een professional en wil u voldoen aan de regelgeving? Dan gelden voor u regels m.b.t. de voorloopleuningen.

Welk klimmateriaal onderscheiden we?

In de branche van klimmateriaal onderscheiden we verschillende soorten producten die voor verschillende doeleinden in te zetten zijn. 

  • Trappen: gemakkelijk om te gebruiken bij een vlotte klus tot circa een werkhoogte van vijf meter. U kunt hierbij kiezen tussen een enkele trap en een dubbele trap;
  • Ladders: ideaal in te zetten voor de snelle klussen op grotere hoogte. Verkrijgbaar in verschillende varianten die zowel losstaand als aan de gevel te gebruiken zijn;
  • Kamersteigers: deze bestaan onderin uit een vouwbaar deel, daarom ook wel vouwsteiger genaamd. Goed te gebruiken binnenshuis, of in een krappe ruimte;
  • Rolsteigers: geschikt voor de professionele klussen en uit te breiden zoals u zelf wilt. Ruime keuzes uit afmetingen, werkhoogte en soorten platforms. 

Rolsteiger kopen, of toch huren?

De aanschaf van een rolsteiger is uiteraard een kostbare investering waar u zuinig op zult moeten zijn. U mag van een dergelijk product verwachten dat deze minimaal vijf jaar meegaat, natuurlijk zult u zelf ook zo nu en dan onderhoud moeten plegen. Wanneer u er voor kiest om steeds eentje te huren, dan moet u zich wel realiseren dat u uiteindelijk duurder uit bent. Zo kost het tijd om de steiger te reserveren, op te halen en weer terug te brengen. Als u ondernemer bent en vaak werkzaam bent op steigers dan kunt u de aanschaf scharen onder investeringsafstrek. Dit scheelt al snel zo’n dertig procent, treed hierover in contact met uw boekhouder. Uiteindelijk verdient deze aankoop zichzelf terug!

Welke rolsteiger past bij mij?

Een rolsteiger kopen, maar weet u totaal nog niet waar u aan begint? Dan geven wij u graag een aantal adviezen. Geef voor uzelf antwoord op de volgende vragen en ga dan eens rondkijken:

  • Op welke manier ga ik de steiger gebruiken (binnen/buiten/vaak/weinig)?
  • Welke breedte wil ik hebben; 1.35, 0.90, of 0.75 meter? 
  • Hoe moet de samenstelling qua onderdelen zijn (extra geschoord, of enkel)? 
  • Moet mijn stellage voldoen aan de nieuwe wet -en regelgeving?
  • Welke vloer wil ik erin; mag dit gewoon hout zijn, of liever CarbonDeck?

Laat u adviseren bij de aanschaf van een rolsteiger

Ons advies bij de aankoop van een rolsteiger? Laat u adviseren door een professioneel bedrijf zoals laddersenrolsteigers.nl. Zij hebben jarenlange ervaring in de branche van klimmaterialen en kunnen voor u de steiger samenstellen zoals u deze graag wilt hebben. Veiligheid gaat toch boven alles?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *