Nieuwe ramen of kozijnen? Gebruik de vingerlas

Als je werkzaam bent in de bouw en en je voor projecten veel houten balken of planken gebruikt, die je eerst geheel op maat zaagt en vervolgens met elkaar verbindt. Of je bent als particulier en bezig met een (ingrijpende) verbouwing, waarbij je behoefte hebt aan hout van eerste kwaliteit. Voor beide geldt dat je de kosten van je project binnen de perken wilt houden. Beide projecten zullen houtafval opleveren en de mate waarin dit gebeurt, is van invloed op je verbouw- en projectkosten. Daar is nu een handige oplossing voor. Met hout voorzien van een vingerlas werk je met hout van zeer hoge kwaliteit en met zo min mogelijk houtafval. 

Voordelen van vingerlas

Een vingerlas is een freesprofiel dat doet denken aan lange en dunne vingers. Bij een vingerlasverbinding tussen twee stukken hout grijpen de vingers naadloos in elkaar. Je hoeft alleen een zeer goede houtlijm te gebruiken om een uiterst stabiele verbinding te creëren. Een vingerlasverbinding zorgt voor stabiliteit en stevigheid met een minimale kans op vervormingen. Als het voor je project van het grootste belang is dat verbindingen zo stevig en stabiel mogelijk zijn, dan is vingerlassen echt iets om over na te denken. Bovendien wordt bij het vingerlassen van hout nauwelijks houtafval geproduceerd. Zeker bij een groot project kun je door je hout te vingerlassen aanzienlijk besparen op materiaalkosten. Produceer je toch afvalhout, dan kun je in veel gevallen dit afvalhout opnieuw laten vingerlassen, zodat je het voor andere doeleinden kunt hergebruiken. Het vingerlassen van hout is daarom ook een milieuvriendelijke en duurzame maatregel. Hout met een vingerlas heeft nog meer voordelen. Het werken met gevingerlast hout levert je concreet tijdwinst op, zelfs als je de tijd voor het vingerlassen incalculeert. Je bent veel sneller klaar met je (ver)bouwproject en zoals je weet levert deze tijdwinst je geld en vrije tijd op. Deze tijdwinst zal de meerkosten van het vingerlassen ruimschoots compenseren, zodat je rendement toeneemt.

Kwaliteit en service

Het vingerlassen van hout is precisiewerk. Een betrouwbare leverancier beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats met een aantal vingerlasstraten. Door een vingerlas kunnen twee verschillende soorten hout aan elkaar verbonden worden en wordt er bespaard op het schaarse hardhout. Bekende houtsoorten die gebruikt worden voor een vingerlas zijn o.a. Accoya, Meranti, Merbau, Vuren en Red Cedar. Je ziet dat met het gebruik van de verschillende houtsoorten, je de uitstraling van het gevingerlaste hout kunt bepalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *