Professionele verf spuiter

De kans dat jij ooit naar de bouwmarkt bent gereden en terug thuis kwam met een pot verf, kwast en roller is groot. We zijn allemaal weleens klaar met ons huidige kleurenpalet en de actievelingen onder ons zijn dan niet bang om met een doe-het-zelf klus aan de slag te gaan. Maar ben jij zo enthousiast geweest dat je er niet bij hebt stilgestaan dat mooi verven een hele kunst is? Dan heb je waarschijnlijk strepen op de muur en zit je muurkleur ook gedeeltelijk op het plafond. Foutje. Wij hebben hier maar een antwoord op: latex spuiten. Maar wat is dat dan precies? Lees maar verder!

Wat is latex spuiten?

Hoewel latexverf al meer dan 60 jaar op de markt is, is latex-spuitverf een relatief nieuw product. Aangezien dit een stuk sneller gaat, is dit ideaal voor grotere ruimtes. Waar een schilder dagenlang bezig is, is een professionele verf spuiter zo weer uit je huis verdwenen. En je dacht het waarschijnlijk zelf ook al: minder uren voor de schilder, betekent minder kosten voor jou. Ideaal dus als je jouw eigen gefaalde schilder-dag achter je wilt laten, maar niet alsnog de hoofdprijs wilt betalen die je wilde vermijden!

Hoe werkt het?

Eigenlijk gaat het precies in zijn werkt zoals je kunt verwachten. Er wordt een hoge drukspuit gebruikt om de latex op de muren en het plafond te spuiten. Hierdoor is de muurverf mooi egaal en dekkend én kan er een groot oppervlak aangepakt worden. Wanneer je een goede latex spuiter hebt uitgekozen, zal hij of zij twee lagen spuiten. Hier wordt namelijk de levensduur door verlengd, en dat is wat zowel jij als de verf spuiter willen!

Komt elke muur hiervoor in aanmerking?

De mogelijkheden voor latexspuitwerk zijn afhankelijk van de soorten muren die je beschikbaar hebt. Het belangrijkste is eigenlijk, dat de wand mooi strak en egaal is. Spuitklare wanden zijn daarom het beste, maar sausklare wanden kunnen ook worden aangepakt. Wanneer je wanden echter veel beschadigingen en oneffenheden hebben, krijg je geen strak en egaal resultaat. Latex spuiten kan nog steeds, maar eerlijk gezegd lijkt ons dat zonde van je geld. Kijk of je de wanden dan toch eerst spuit- of sausklaar kunt maken. Hiernaast is latex spuiten ook niet ideaal in nieuwbouw. Tijdens het bouwen komt er namelijk vocht in de muren terecht, waardoor ze nog steeds kunnen “bewegen”. Hierdoor kunnen er nog kleine scheurtjes ontstaan, zonde om dat in je nieuw gespoten muur te zien! Zorg ervoor dat dit hersteld wordt voordat je de verf spuiter op belt.

Kun je ook zelf latex spuiten?

Bijna alles klusjes in huis kun je zelf aanpakken. De vraag is alleen: “is dat wel zo verstandig?”. Ik kan niet ontkennen dat het me een leuk project lijkt, maar straks zit je wéér met strepen op de muur. Zonde. Wil je toch graag wat kosten besparen? Dan kun je er vaak voor kiezen om alles zelf af te plakken. Denk aan de stopcontacten, kozijnen, of muren als je verschillende kleuren wilt gebruiken. Hiernaast kit je zelf de muren en ruim je de rommel op wanneer de verf spuiter klaar is. Het vraagt om een beetje werk, maar je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *