PVC ramen

PVC-materialen gebruiken? De voor- en nadelen

Heeft u een verbouwing of een renovatie van uw woning op de planning staan? Dan bent u er waarschijnlijk al achter dat er veel verschillende soorten materialen zijn die u kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van kozijnen heeft u de keuze uit hout, PVC en aluminium. Maar hoe bepaalt u welk type materiaal aan al uw verwachtingen voldoet? Het moet er namelijk niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel zijn en iets toevoegen aan uw woning. Met de keuze voor PVC ramen en PVC deuren, kiest u voor een betrouwbare middenweg voor alle afwegingen.

Voordelen PVC

Het gebruik van PVC heeft als grote voorbeeld dat het betaalbaar is, in vergelijking met hout en aluminium. Naar niet alleen de aanschafwaarde is prettig voor uw portemonnee, maar ook de isolatiewaarde is goed waardoor u voldoende warmte in uw woning kan behouden. Hout is hierin wel een stuk energiezuiniger, maar PVC overstijgt aluminium hierin.

Een ander prettig voordeel van PVC is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Vuil en stof is vaak al gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Daarnaast is het sterk materiaal waardoor het, zonder dat het groot onderhoud nodig heeft, vaak tientallen jaren meegaat.

Nadelen PVC

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan PVC? Zeker wel! Een nadeel van PVC is dat dit vooraf gespoten is en dus niet meer zo makkelijk van kleur kan veranderen. Je kan het niet zoals bij houten kozijnen schuren en verven. De keuze voor een bepaalde kleur kozijn is dus bepalend voor tientallen jaren. Het is daarom verstandig om een ‘veilige’ kleur te kiezen. De waarde van u woning blijft hierdoor ook beter behouden.

Een ander nadeel is dat PVC gevoelig is voor krassen. Bij het schoonmaken is het dus belangrijk dat er geen schuursponsjes of iets dergelijks gebruikt die krassen kunnen achterlaten. Zachte materialen zijn een stuk veiliger om te gebruiken en leveren hetzelfde resultaat af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *