De architectuur van een modern woonhuis

Tips bij het kopen van nieuwbouw

Voor velen zal een nieuwbouwwoning die specifiek aangepast aan hun wensen een ware droom zijn. Maar voordat het zover is moet je toch flink wat regelen, en strak op een rij hebben staan wat jouw ultieme droomhuis nou eigenlijk is.

Weet wat je wilt

Het is misschien makkelijk om bij een nieuwbouw iets té veel weg te dromen over wat je wilt. Er zijn zoveel mogelijkheden en na een tijdje kan het best dat je alles wilt of dat je impulskeuzes gaat maken. Zorg daarom dat je als eerste een goed doordachte lijst hebt met dingen die je echt zou willen. Denk hierbij aan algemene dingen zoals de prijs, de locatie en de bouwstijl, maar ook de kleinere aspecten zoals hoe luxe jij jouw badkamer zou willen, of hoeveel je jouw keuken denkt te gebruiken. Dit zijn allemaal dingen die je maar beter vooraf kunt weten zodat je uitermate gericht kunt zoeken. Dan kun je ook meteen een budget opstellen en zorgen dat je niet teveel gaat betalen.

Meerwerklijst

Mocht je een mooi nieuwbouwplan gekocht hebben en wacht je tot het gebouwd wordt, kan je nog best veel beslissen. Zo is er een meerwerklijst en een minderwerklijst. Hierop staan dingen waarvan jij juist wel of juist niet wilt dat ze uitgevoerd worden bij jouw nieuwe woning. Zo kun je direct tijdens het bouwproces zorgen dat bijvoorbeeld alle kabels die je nodig hebt meteen zijn gelegd, of dat er bepaalde toegankelijkheidsfuncties al op dag één beschikbaar zijn. Probeer deze lijst zo grondig mogelijk door te spitten en aan te passen waar nodig, nu kan het nog!

Vraag het aan de expert

Als de bouw van jouw nieuwbouw klaar is en je er in principe in kunt trekken, is het belangrijk om eerst nog alles grondig te checken. Je wilt natuurlijk dat alles volledig naar jouw wensen is gebouwd, maar dat alles ook stevig en degelijk is. Omdat hier veel aspecten bij komen kijken is het aan te raden om een expert mee te nemen en die de woning te laten bekijken. Dan weet je meteen of er iets mis is, zodat je er tijdig wat aan kunt doen. Dit zijn woontips waar je altijd iets mee kan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *