Tips: geef je tuin een make-over!

Ben je niet helemaal blij meer met de inrichting van je tuin en wil je eens iets compleet anders? Dan is het tijd om je tuin een make-over te geven. Zo kun je nieuwe plantjes en boompjes neerzetten, tegels vervangen, een veranda maken, de tuinmeubels vervangen en noem het maar op! Met kleine inspanning kun je al een groot resultaat krijgen. Maar hoe pak je zo’n tuin make-over precies aan? Wij geven je graag wat tips! 

Schoonmaken

De eerste stap is je tuin schoonmaken. Vaak is de tuin vies geworden door weersomstandigheden, zoals regen en wind. Overal liggen bladeren, aarde en meubels en houtwerk kan vies geworden zijn. Hierdoor ziet je tuin er minder mooi uit, terwijl dit helemaal niet zo is! Begin daarom met het netjes maken van de tuin. Je kunt voor het schoonmaken van meubels en de schuur eventueel een hoge drukspuit gebruiken. Verder kun je onkruid en bladeren weghalen en struiken een beetje bijsnoeien. 

Nieuwe tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn een belangrijk onderdeel als het gaat om de inrichting van je tuin. Dit is toch het eerste wat opvalt als je de tuin inloopt. Hiernaast is het belangrijk dat je een lekker plekje hebt waar je kunt zitten als het lekker weer is. Heb je geen tuinset of wil je een nieuwe tuinset? Overweeg dan eens om deze zelf te maken van CP pallets. Dit is een creatieve manier om voor relatief weinig geld en nieuwe tuinset te maken! Het staat ook nog eens super leuk als je de pallets een likje verf geeft. Vind je dit te veel gedoe of wil je een ander soort tuinset? Dan kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen bij een tuincentrum. 

Grotere klussen 

Bij de grotere klussen in de tuin, raden we je aan om een tuinier of aannemer in te huren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het betegelen of het maken van een terras of veranda. Vaak vragen dit soort klussen om maatwerk en dan is het wel fijn als je het door een professional laat doen. Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is en dat je hier niet zelf voor hoeft te tobben. Extra tip: als je een aannemer of tuinier inschakelt is het wellicht handig om een toiletwagen te huren. Veel mensen vinden het niet prettig als er steeds met vieze schoenen door huis wordt gelopen om naar het toilet te gaan. Dit kun je zo dus makkelijk oplossen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *