TIPS: JE WOONKAMER VERBOUWEN

De woonkamer is het hart van ieder huis. In deze ruimte gebeurt vrijwel alles en deze moet dan ook helemaal naar wens zijn. Heb jij de keuze gemaakt om je woonkamer te verbouwen? Lees dan gauw verder voor wat woonkamer inspiratie!

Tip 1: juiste volgorde

De juiste volgorde aanhouden tijdens een renovatie is heel belangrijk. Je begint bij het plafond. Als het plafond ongelijk of beschadigd is, kan je ervoor kiezen om deze te stucen. Zo krijgt de laag verf of behang daarna een mooie, nette afwerking. Stucen kan dus dienen als onderlaag, maar ook als eindafwerking als je hierna geen verf of behang wilt aanbrengen. Als je zelf je plafond wilt stucen heb je de juiste kennis en materialen nodig. Lees je dus goed in voordat je hieraan begint. Je kan het ook door een professional laten doen, zo weet je zeker dat het er goed uit komt te zien. Na het stucen kan je dus je plafond schilderen of behangen. Dan ga je door naar de muren, deze kan je eventueel ook stucen en vervolgens een nieuw likje verf geven of behangen. Vergeet ook niet om de deuren en kozijnen op te knappen als dit nodig is. Als laatste ga je aan de slag met je vloer. Wil je een geheel nieuwe vloer? Laminaat is makkelijk zelf te leggen en in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Kijk dus welke vloer het beste past bij je meubels en je nieuwe muren.

Tip 2: meubels opknappen

Je meubels opknappen betekent niet meteen nieuwe meubels inslaan bij de woonboulevard. Je kan op verschillende manieren je meubels een nieuwe frisse look geven. Als je bank er niet meer uitziet als toen je hem kocht, kan je deze bekleden met nieuwe stof. Zo ziet je bank er weer uit als nieuw. Schuur je houten kasten, dressoirs en tafels en geef ze een nieuw laagje lak of verf. Ook oude radiatoren kunnen een doorn in het oog zijn. Als je deze opnieuw verft, passen ze weer mooi in je interieur.

Tip 3: ramen opknappen

De raamdecoratie in je woonkamer moet een goede combinatie bieden tussen genoeg licht en privacy. Ga bijvoorbeeld voor verduisterende wave gordijnen met inbetweens erachter. Zo kun je spelen met de lichtinval en tegelijkertijd heb je voldoende privacy. Andere populaire raambekleding voor in de woonkamer zijn shutters en jaloezieën. Deze hebben een luxe en strakke uitstraling. Ook populair zijn rol- en vouwgordijnen. Deze zijn functioneel en modern.

Tip 4: aandachtspunten

Als je de woonkamer zelf gaat renoveren, zijn er een paar aandachtspunten waar je op moet letten. Ten eerste moet je nadenken over de indeling van je woonkamer. Staan de meubels op logische plekken of moet je ze verschuiven? Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je voldoende stopcontacten in je woonkamer hebt. Je hebt er waarschijnlijk veel nodig voor lampen en apparatuur. Vergeet ook de aansluiting van je tv niet en werk deze mooi weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *