vakantie in eigen land

Tips voor een super vakantie in eigen land

Het huren van je eigen vakantiehuis in Nederland is populairder dan ooit. Waar men voorheen de Spaanse Costa’s en Franse campings op zocht, zie je dat de vakantie in eigen land een sterke opmars maakt. Nederland heeft dan ook erg veel te bieden. En dat de zomers tegenwoordig wat warmer en droger zijn maakt de noodzaak om daarvoor naar het buitenland te gaan ook een stuk kleiner. Het is trouwens vaak ook een stuk goedkoper om in eigen land te blijven, want je bespaart heel wat op de reiskosten. We hebben enkele tips voor je om optimaal te genieten van jouw vakantiehuis in Nederland.

Houd rekening met het weer

Oké, we zeiden zojuist wel dat de zomers warmer en droger worden, maar toch is het verstandig om rekening te houden met een slechte dag. Het kan toch zomaar voorkomen dat er een paar regendagen voorbij komen. Wanneer je in een tent zit, op de camping, is dat slecht nieuws. Maar in je luxe vakantiehuis is het slechts een klein ongemak. Afhankelijk van het type dat je kiest is er nogal wat mogelijk. Als je een privé zwembad bij je vakantiehuis hebt, dan is die regen aanzienlijk minder vervelend. Of speel een spelletje aan tafel, of lees een boek bij de open haard. Heerlijk!

Zorg dat de kinderen het leuk hebben

We hoeven het de ervaren ouders niet te vertellen: als je kinderen zich vermaken, dan is jouw vakantie ook geslaagd. De ene locatie is hier geschikter voor dan de andere. Kijk goed naar de mogelijkheden van de villa, maar ook naar die in de regio. Het eerder genoemde zwembad doet het natuurlijk altijd goed. Maar een pretpark, speeltuin of andere activiteit in de buurt kan ook precies zijn wat jouw vakantie, of die van de kinderen, nodig heeft. Kijk dus behalve naar het vakantiehuis zelf ook goed naar de activiteiten die je in de omgeving kunt doen.

Kies de juiste provincie

Er is in iedere provincie een ruim aanbod aan vakantiehuizen te vinden. Iedere provincie heeft zo zijn eigen karakter en eigenschappen, dus je hebt het voor het uitkiezen. De huizen bij de stranden spreken voor zich, natuurlijk. Maar strandliefhebbers kunnen ook kiezen voor de Waddeneilanden. Zoek je een huis dichtbij een mooie stad? Kijk eens in de buurt van mooie historische steden als Den Bosch, Haarlem, Groningen of Maastricht. Voor de liefhebbers van de natuur is er in bijna iedere provincie genoeg te kiezen. Nederland kent zoveel mooie natuurgebieden, van de Veluwe in Gelderland tot de Biesbosch in Noord-Brabant en Zuid-Holland, het Lauwersmeer in Groningen, of de Maasduinen in Limburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *